Home  » Informatie voor stakeholders

Informatie voor stakeholders

Uitgifte Green Bond
In september 2015 gaf Aquafin als eerste Belgisch bedrijf een groene obligatie uit. Het bedrijf heeft met succes 45 miljoen euro opgehaald en zal het opgehaalde kapitaal aanwenden voor de financiering van CO2-arme, duurzame en milieuvriendelijke investeringen. Met de uitgifte van deze Green Bond diversifieert Aquafin zijn financieringsbronnen en grijpt het nieuwe competitieve marktopportuniteiten. Op de financieringsmarkt is er immers duidelijk vraag naar een dergelijk product, steeds meer investeerders willen beleggen in milieuvriendelijke projecten. De opbrengsten van de Green Bond zullen exclusief gebruikt worden voor investeringen in projecten die Aquafin uitvoert voor het Vlaamse Gewest.

Lees meer...


Assetmanagementbeleid
Aquafin wil als een belangrijke eigenaar van assets voor de waterzuivering in Vlaanderen, een goed beheer van deze assets verzekeren doorheen de volledige levenscyclus en dit voor al haar stakeholders. Om dit structureel te verankeren in de organisatie voert Aquafin de ISO55001-standaard in als managementsysteem voor al haar activiteiten: de financiering, uitbouw, werking, optimalisatie en vervanging van alle infrastructuur in haar beheer.

Lees meer...


Corporate governance
Het eerste Aquafin corporate governance charter (Charter) werd door de raad van bestuur op 26 januari 2006 goedgekeurd. Dit Charter werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van de Belgische corporate governance code van 9 december 2004. Ingevolge de bekendmaking van de nieuwe versie van de code van maart 2009 en wegens de uitgifte van een obligatielening door Aquafin diende het Charter te worden aangepast. De raad van bestuur heeft op 14 januari 2010 en op 6 maart 2014 dit aangepaste Charter goedgekeurd, in lijn met de statuten van de onderneming.

Lees meer...


Uitgifte obligatielening
In augustus/september 2009 gaf Aquafin voor de eerste keer een obligatielening uit op zes jaar, voor een maximumbedrag van 150 miljoen euro. Deze aanbieding, die enkel in Belgiƫ geldt, kent een jaarlijks brutorendement van 3,690 %. De distributie van de lening gebeurde door BNP Paribas Fortis.

Lees meer...


Informatie voor stakeholders
Informatie voor stakeholders