Projectoverzicht

23031 - Verbindingsriolering Retieseweg
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 september 2022

De werken zullen 12 maanden duren

Met deze werken wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de Retieseweg, vanaf de Castelsebaan tot aan de spooroverweg. Daarmee worden regen- en afvalwater apart afgevoerd. De woningen in de Retieseweg worden aangesloten op de nieuwe riolering. Het huishoudelijk afvalwater gaat naar de zuiveringinstallatie. Het regenwater wordt zo veel mogelijk ter plaatse gehouden en via de bestaande grachten afgeleid naar de waterloop in de buurt.

Gelijktijdig met de rioleringswerken van Aquafin vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de fietspaden langs de Retieseweg en de Retiebaan.

 

 

Nieuws en updates

 • 01 dec 2022

  Kruispunt Katersberg afgesloten vanaf 5 december

   

  Vanaf maandag 5 december sluiten we het kruispunt Katersberg & Retieseweg af, gedurende drie weken. We leggen dan de riolering onder het kruispunt verder aan en herstellen nadien de asfaltverharding. Tijdens de werken is er een plaatselijke omleiding.

 • 18 nov 2022

  Tijdelijke omleiding fietsostrade, vanaf 21-11 rioleringswerken onder spoorweg

   

  Om de rioleringswerken aan de spoorweg te kunnen uitvoeren hebben we een omleiding ingelegd langs de fietsostrade aan de spoorwegovergang ter hoogte van de Retieseweg en Logen. De fietsostrade zelf is afgesloten. We hebben ernaast een tijdelijke verharding aangelegd met de nodige signalisatie, zodat het fietsverkeer zonder hinder kan doorgaan.

   

  Op maandag 21 november starten we met de rioleringswerken onder de spoorweg. We brengen een rioleringsbuis in de ondergrond door middel van persing, zonder de spoorweg te onderbreken. We verwachten dat deze werken een tweetal weken zullen duren.

   

  Tegelijk werken we door met de rioleringsaanleg aan de even zijde richting Retie. Na de werken leggen we een nieuw, breder fietspad aan ter hoogte van de spoorwegovergang, we starten alvast met de nodige voorbereidingen.

 • 19 sep 2022

  Start rioleringsaanleg, rooien van bomen

   

  De aannemer van de rioleringswerken is zijn voorbereidingen aan het afronden. Binnenkort starten we met de aanleg van de nieuwe riolering, in een eerste fase tussen de spoorweg en Katersberg. We leggen de riolering aan in een vooruitschrijdende sleuf van telkens ongeveer 50 meter. Zo houden we de woningen en bedrijven maximaal toegankelijk.

   

  Na de rioleringsaanleg plaatsen we de huisaansluitputjes naast je bestaande afvoerleiding. Je kan daar later op aansluiten, nadat wij alle pompstations in bedrijf hebben genomen. We laten je nog schriftelijk weten wanneer dat mag. Sluit niet eerder aan, want dan loopt het rioleringsstelsel al vol voordat het kan worden afgevoerd.

   

  Binnenkort rooit de aannemer nog een tiental bomen. We doen dat omdat ze bij de graafwerken schade zouden kunnen oplopen, en de veiligheid dus in het gedrang komt. Na de rioleringswerken planten we nieuwe bomen aan.

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier