Voor bedrijven

Bedrijven kunnen gezuiverd afvalwater van Aquafin aankopen als koel- of proceswater.

Locaties waar gezuiverd afvalwater kan afgenomen worden

Ook iets voor jouw bedrijf? Op onderstaande kaart zijn de zuiveringsinstallaties aangeduid waar het afvalwater van minstens 4.000 inwoners gezuiverd wordt. Het minimale dagvolume hangt af van de grootte van de installatie en ligt tussen 500 en 40.000 m³. Zowel de beschikbaarheden als de kwaliteit van het gezuiverd afvalwater zijn stabiel. 

Klik op een locatie om het volledige adres te zien.

Waarvoor gebruiken?

Je mag het gezuiverde water van Aquafin rechtstreeks gebruiken voor allerlei toepassingen, met uitzondering voor menselijke consumptie en voor sanitaire toepassingen (bv. douches). Sommige bedrijven gebruiken het als koel- of proceswater en ruimfirma’s reinigen er hun tankwagens mee of gebruiken het om te ontstoppen.

Als een bedrijf het gezuiverde afvalwater als proceswater wilt benutten, dan is verdere zuivering nodig. Met bijkomende behandeling kan het gezuiverde water worden opgewaardeerd tot eender welke gewenste kwaliteit, zelfs tot en met drinkwater.

Citrique Belge ligt naast onze zuiveringsinstallatie in Tienen. Het bedrijf neemt al vele jaren gezuiverd afvalwater af om te gebruiken als koelwater. Binnenkort zullen zij een gedeelte van het water ook verder opwaarderen tot proceswater. Kom er alles over te weten in het filmpje.

 

Wouter Bonquet

Wouter Boncquet

accountmanager