Projectoverzicht

20080 - Collector Leuvensesteenweg fase 3
Last update: 13 dec 2018

Startdatum: 18 april 2017

De werken zullen 23 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater van Bekkevoort-centrum, dat nu in de Vijversloop belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Diest terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 2130 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

De werken vinden eerst plaats op de Staatsbaan (N2) tussen de oprit E314 en het centrum van Bekkevoort. Daarna wordt er gewerkt op de Staatsbaan (N2)  tussen de oprit E314 en het centrum van Assent. 

Na de rioleringswerken, bij de heraanleg van het wegdek, investeert de gemeente Bekkevoort in verkeersveiligheid door aangepaste fietspaden te voorzien. Ten slotte legt het Agentschap Wegen en Verkeer na de werken nieuwe bushavens aan.

Nieuws en updates

 • 12 okt 2018

  Laatste werken zijn bezig

  De aannemer begint met de laatste werkzaamheden. Alle riolering ligt inmiddels, op enkele doorsteken na. De volgende weken wordt een fietspad aangelegd tussen de E314 en de Nieuwstraat in Assent. Als alles verder volgens planning verloopt, dan zijn de werken eind november voltooid.

 • 04 sep 2018

  Komende 3 weken plaatselijk beurtelings verkeer op Staatsbaan

  Vandaag 4/9 start de aannemer met het maken van de doorsteken in de rijbaan om de woningen aan de overzijde mee aan te sluiten op de nieuwe riolering. Op de Staatsbaan blijft ondertussen doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Het verkeer zal ter hoogte van de werken beurtelings geregeld worden door middel van verkeerslichten. Deze werken duren ongeveer 3 weken. Nadien zijn de rioleringswerken volledig klaar en volgt de aanleg van het fietspad en de bushaltes en wordt de nieuwe wegsignalisatie aangebracht.

 • 06 aug 2018

  Verkeer blijft mogelijk in beide richtingen

  De werken op de Staatsbaan tussen het op- en afrittencomplex E314 en de Nieuwstraat te Assent zijn volop in uitvoering. Omdat er nog verschillende stroken beton moeten gestort worden aan deze zijde (zuidzijde) zal het nog tot midden september duren vooraleer aan de overkant gewerkt kan worden. Verkeer blijft mogelijk in beide richtingen. Het pompstation zal half augustus opgestart worden.

Dit project volgen

Praktische info

Het volledige project duurt tot december 2018. Dit betekent niet dat de bewoners en handelaars 1.5 jaar hinder voor hun deur zullen hebben.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Yves Willems - aannemer DCA

locatie werfkeet: Staatsbaan N2 (Bekkevoort)