Projectoverzicht

20354 - Collector Tielt-Winge fase 2
Last update: 10 dec 2018

Startdatum: 01 augustus 2017

De werken zullen 19 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater van De Heuvelstraat, Kruisstraat, Ralisweg, Armand De Keyserstraat en Hellekens dat nu in de Motte belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie van Tielt-Winge in de Rilaarse weg terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 900 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Deze werken bieden de mogelijkheid om op termijn het afvalwater van in totaal 1300 mensen te zuiveren.

Nieuws en updates

 • 18 sep 2018

  Afwerking Heuvelstraat in zicht

  In de Heuvelstraat, tussen Kruisstraat en Stevenstraat, werd afgelopen week de onderlaag asfalt geplaatst. Momenteel legt de aannemer langs een straatkant de fundering van het fietspad. Komende vrijdag wordt het fietspad ook effectief getrokken. Aansluitend vervangt De Watergroep de waterleiding aan de overzijde, tussen Heuvelspanseel tot Stevensstraat. Zodra dit klaar is, kan ook aan deze kant het fietspad worden aangelegd. Nadien werkt de aannemer de opritten af en wordt toplaag de asfalt gelegd.

 • 31 aug 2018

  Vervangen waterleiding vanaf 10 september

  In de Heuvelstraat, tussen Kruisstraat en Stevensstraat, worden de boordstenen afgewerkt en de onderlaag asfalt aangelegd. Aansluitend, waarschijnlijk vanaf 10 september, vervangt De Watergroep de waterleiding vanaf Heuvelspanseel tot Stevensstraat aan de linkerzijde. Nadien werkt de aannemer de fietspaden en inritten af. Tot slot wordt de toplaag asfalt geplaatst.

 • 25 jun 2018

  Aansluiten woningen deel Heuvelstraat op de riolering

  In het deel van de Heuvelstraat tussen Kruisstraat en Stevensstraat is de riolering volledig geplaatst. De aannemer is nu volop aan de slag met de huisaansluitingen. Tegen het bouwverlof zal in dit deel van de werf steenslag liggen. Na het bouwverlof start de aannemer met de boordstenen en de onderlaag asfalt. Aansluitend vervangt De Watergroep de waterleiding vanaf Heuvelspanseel tot Stevensstraat aan de linkerzijde. Nadien werkt de aannemer de fietspaden en de opritten af, en wordt toplaag asfalt gelegd.

Dit project volgen

Praktische info

De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd zodat de woningen maximaal bereikbaar blijven.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tom Jamaer - aannemer Besix Infra

locatie werfkeet: kruispunt Heuvelstraat en Broekstraat (Tielt-Winge)