Projectoverzicht

22714 - Renovatie riolering Westerlosesteenweg
Last update: 18 okt 2018

Startdatum: 08 januari 2018

De werken zullen 8 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin de riolering in de Westerlosesteenweg vervangen. Er wordt vanaf het kruispunt Provinciebaan - Westerlosesteenweg tot het kruispunt met de Berglaan, alsook in de Kaaistraat een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Westerlo in de Merodedreef. Het propere regenwater wordt aangesloten op bestaande en nog te ontwikkelen grachten. 

Tegelijkertijd zal het Agentschap Wegen en Verkeer structurele onderhoudswerken uitvoeren aan de Westerlosesteenweg.

Nieuws en updates

 • 23 aug 2018

  Werken vermoedelijk eind september klaar

  De aannemer is bijna klaar met de aanleg van de vuilwater- en de regenwaterriolering in de Westerlosesteenweg. Begin september wordt het fietspad aan de noordkant aangelegd. Zodra de rioleringswerken en het fietspad klaar zijn, kan worden begonnen met het plaatsen van de toplaag asfalt in Kaaistraat en Westerlosteenweg. Dan zijn we vermoedelijk midden september. Tot slot wordt de belijning op de nieuwe rijweg aangebracht.

 • 29 jun 2018

  Westerlosesteenweg midden juli open richting Herselt

  In de Westerlosesteenweg werd de toplaag asfalt gefreesd. De aannemer legt er ondertussen de opritten aan tussen het fietspad en de rijweg. Ook het voetpad wordt aangelegd. Normaal gezien zijn de opritten en het voetpad langs de zuidzijde begin volgende week afgewerkt.

  De doorsteken onder de Westerlosesteenweg zijn klaar. De nutsmaatschappijen hebben waar nodig hun netten verplaatst. Volgende week wordt op de Westerlosesteenweg de onderlaag asfalt gelegd. De weg wordt midden juli opengesteld voor het verkeer in de richting van Herselt.

 • 15 jun 2018

  Geen doorgaand verkeer op Westerlosesteenweg vanaf maandag 18 juni

  Het fietspad en de kantstrook aan de zuidzijde van de Westerlosesteenweg werden ondertussen aangelegd. De opritten worden de komende weken verder aangewerkt. Vanaf maandag 18 juni wordt de Westerlosesteenweg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat zal de voorziene omleidingen moeten volgen. Fietsers raden we nog steeds aan om de alternatieve route te volgen.

Dit project volgen

Praktische info

De werken zijn gestart op 8 januari 2018 en zullen in totaal ongeveer 12 maanden duren. Ze worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Alain Vangansbeke - aannemer Superbeton

locatie werfkeet: Kaaistraat