Projectoverzicht

22730 - Verbindingsriolering Doddelbergstraat
Last update: 10 dec 2018

Startdatum: 15 juni 2018

De werken zullen 17 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 180 inwoners uit Kersbeek-Miskom, dat momenteel nog rechtstreeks in de Kapellebeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zal Aquafin een nieuwe riolering aanleggen in de Doddelbergstraat, vanaf het kruispunt met de Windmolenstraat tot aan de Dorpsstraat. De bestaande leidingen worden hergebruikt voor de afvoer van regenwater. Op sommige plaatsen zijn hiertoe plaatselijke herstellingen noodzakelijk. Het afvalwater komt terecht in de rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Dorpsstraat in Glabbeek-Kapellen. Het propere regenwater blijft aangesloten op de bestaande lozingspunten in de Kapellebeek.

Nieuws en updates

  • 03 sep 2018

    Bijkomend archeologisch onderzoek

    Eén van de komende weken wordt er bijkomend archeologisch onderzoek uitgevoerd. Hiervoor worden proefsleuven gegraven. De werf start pas echt begin 2019. Op 19 november is er een info-avond gepland. Hiervoor krijg je later nog een uitnodiging.

  • 30 mei 2018

    Archeologisch onderzoek vanaf 15 juni

    Vanaf 15 juni start het archeologisch onderzoek in de Doddelbergstraat. Dit zal maximaal 25 werkdagen in beslag nemen. De rioleringswerken door Aquafin start pas in het voorjaar van 2019. Later dit najaar organiseren we in samenwerking met de gemeente nog een informatieavond voor de buurtbewoners.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier