Projectoverzicht

22902 - Collector Oude Spoorweg (Linter) fase 2
Last update: 13 dec 2018

Startdatum: 08 juni 2018

De werken zullen 10 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van Linter, dat nu nog in de Genovevabeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Geetbets. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 650 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Om dit te realiseren zal Aquafin rioleringswerken uitvoeren in de Vlietstraat en verder door de velden en het pad ‘Oude Spoorweg’ tot aan het Stationssplein. De wegenis wordt na aanleg van de leidingen en de realisatie van de huisaansluitingen in oorspronkelijke toestand hersteld.

Nieuws en updates

 • 03 dec 2018

  Volgende week starten huisaansluitingen in Vlietstraat

  In de Vlietstraat zijn de rioleringswerken volop bezig. Dit zal tot eind deze week duren. Dan start de aannemer met de huisaansluitingen. Afhankelijk van het weer (niet te nat en niet te koud) kan de onderlaag asfalt nog geplaatst worden voor het kerstverlof. Als dit niet meer mogelijk is, dan zal de straat volledig met steenslag worden aangelegd. Zo geraak je met de wagen tot aan je woning. Na het aanleggen van de onderlaag asfalt komen de nutsmaatschappijen nog hun leidingen verleggen. De toplaag asfalt komt zo snel mogelijk na de werken van de nutsbedrijven.

 • 22 okt 2018

  Rioleringswerken tot aan Vlietstraat eind oktober klaar

  Tegen einde oktober zullen alle rioleringswerken tot aan de Vlietstraat beëindigd zijn. Ondertussen werden de voorbereidende werken aan de nutsleidingen opgestart voor de rioleringswerken in de Vlietstraat. We verwachten dat de rioleringswerken kunnen starten na het Allerheiligenverlof. Het is de bedoeling van de volledige rijweg opnieuw berijdbaar is voor het jaareinde.

 • 15 okt 2018

  Voorbereidende werken Vlietstraat starten op 16 oktober

  Terwijl de aannemer volop de riolering aanlegt vanaf de Vlietstraat in de richting van de Dotermontstraat, wordt op dinsdag 16 oktober begonnen met het bouwrijp maken van de Vlietstraat. Dit gebeurt in opdracht van De Watergroep. Nadat de werken van De Watergroep zijn uitgevoerd, begint de aannemer in de loop van november met de rioleringswerken.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Paul Pauwels - Werftoezichter aannemer

locatie werfkeet: nog te bepalen