Projectoverzicht

ROO3015 - Derrevoortstraat
Last update: 13 dec 2018

Startdatum: 11 september 2017

De werken zullen 15 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en de gemeente Roosdaal het afvalwater van de Derrevoorstraat in Roosdaal dat nu nog in de Bellebeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Liedekerke. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 305 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Al het afvalwater zal verzameld worden ter hoogte van het kruispunt Derrevoortstraat/Gustaaf Ponchautstraat om van hieruit door middel van een te construeren pompstation te worden opgepompt naar het kruispunt Gustaaf Ponchautstraat/Koollochting om daar aan te sluiten op de reeds aanwezige collector (verzamelriool). Over het volledige traject zal er een gescheiden stelsel worden aangelegd. Ter hoogte van de woningen heeft de gemeente zich geëngageerd om voetpaden aan te leggen.

Om dit te realiseren zullen Aquafin en de gemeente Roosdaal in samenwerking met Riopact, riolerings- en wegeniswerken laten uitvoeren in de Witteweg (huisnr. 30-34), Derrevoortstraat en Gustaaf Ponchautstraat (huisnr. 23-45). De wegenis wordt na aanleg van de leidingen en de realisatie van de huisaansluitingen in oorspronkelijke toestand hersteld.

Nieuws en updates

 • 29 mrt 2018

  De aannemer is gestart met de werken in fase 1A (Gustaaf Ponchautstraat). De riolering werd reeds voor het grootste deel geplaatst, zo gauw dit is afgerond zullen de woningen worden aangesloten op de nieuwe leidingen.

 • 16 feb 2018

  Volgende week maandag 19/02 begint de aannemer met het aanleveren van materiaal. De opbraak van de weg in fase 1A zal van start gaan vanaf de week erna, 26/02.

 • 22 jan 2018

  Planning op langere termijn:

   

  Vanaf 19 februari zal de aannemer starten met de opbraak van de wegenis vanaf het pompstation in de Derrevoortstraat.

   

  Vervolgens gaat hij via de Gustaaf Ponchautstraat richting Koollochting.

   

  Daarna wordt gestart met de aanleg van de drukriolering (persleiding) vanaf het pompstation en de gewone (gravitaire) riolering die zal aansluiten op de bestaande collector ter hoogte van Koollochting.

Dit project volgen

Praktische info

De werken starten voorjaar 2017 en zullen in totaal ongeveer 11 maanden duren.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Steven Baert - Pevenage en zoon BVBA

Aannemer