Projectoverzicht

WMS3010 - RioP Waasmunster: Stationsstraat (Dommelstr-Wareslagedr)
Last update: 10 dec 2018

Startdatum: 18 september 2017

De werken zullen 14 maanden duren

Met dit project wilt Riopact het afvalwater van Waasmunster dat nu nog in de beken belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het afvalwater terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Hamme. Het gaat in totaal om het afvalwater van 133 woningen dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Om dit te realiseren legt de aannemer in de Stationsstraat, Wareslagedreef en Dommelstraat een gescheiden rioleringsstelsel aan. De gemeente Waasmunster voert daarnaast ook wegverfraaiingswerken uit en het wegdek in de Hoogstraat wordt vernieuwd.

Nieuws en updates

 • 23 okt 2018

  Planning op korte termijn

   

  In de Wareslagedreef worden de boordstenen en de fundering van de weg geplaatst. Op die fundering kan achteraf de rijweg worden aangelegd.

  In de Wareslagestraat worden ook de boordstenen aangelegd. Daarna zal de aannemer eerst de fundering van de voetpaden uitvoeren.

 • 18 sep 2018

  Wat staat er de komende weken op de planning?

  Het deel van de Stationsstraat van Wareslagedreef tot Wareslagestraat wordt stilaan afgewerkt. Ook wordt de toplaag asfalt binnenkort aangebracht. In het deel van Wareslagestraat tot Houten Kruisstraat legt de aannemer de betonstraatstenen aan en plaatst hij de dwarsroosters.

  In de zijstraat van de Stationsstraat vanaf Houten Kruisstraat (exclusief kruispunt) tot Dommelstraat worden de boordstenen geplaatst en de fundering van de parkeerstroken aangebracht langs de onpare zijde. Ook werkt de aannemer volop aan de voetpaden. Dat gebeurt trouwens ook allemaal verder in de richting van de Dommelstraat.

  Tot slot wordt er volop riolering gelegd in de achtertuinen van de Stationsstraat. (fase 11)

 • 13 aug 2018

  Planning op korte termijn

   

  In Fase 7 worden de laatste klinkerwerken uitgevoerd.

  In Fase 8 zal men de boordstenen plaatsen en de fundering leggen voor de parkeerstroken.

  In Fase 9 worden de straatkolken geplaatst, waarna op 13 en 14 augustus de kantstroken (goten en boordstenen) in glijbeton worden aangelegd. Op 21/08 zal men de steenslagfundering aanbrengen voor de rijweg, waarna rond 24/08 de onderlaag asfalt kan worden aangelegd.

  In Fase 10 zal men de verharding aanleggen samen met Fase 9.

  In Fase 11 starten de rioleringswerken vanaf 20/08, eerst wordt de droogzuiging geplaatst.

Dit project volgen

Praktische info

Het volledige project duurt tot en met november 2018. Dit betekent niet dat de bewoners en handelaars 14 maanden hinder voor hun deur zullen hebben.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Maarten Van Laere - VBG NV - Colas (aannemer)

Locatie werfkeet: Dommelstraat (grasplein net voorbij rotonde)