100% groene stroom

De komende vier jaar levert Luminus aan Aquafin jaarlijks een volume van 280 GWh groene stroom, wat neerkomt op het elektriciteitsverbruik van 80.000 gezinnen op jaarbasis (gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 3.500 KWh per jaar).

Jaarlijks 280 GWh uit hernieuwbare energie

EDF Luminus en Aquafin sloegen de handen in elkaar om 100% groene energie bij Aquafin te krijgen. "Waterzuivering is een erg energie-intensief proces en Aquafin behoort dan ook tot de grote verbruikers in België. We verbeteren continu de energie-efficiëntie van onze installaties en op 17 van onze 311 zuiveringsinstallaties produceren we jaarlijks zelf ruim 13 miljoen kWh groene stroom per jaar. ", vertelt onze CEO, Jan Goossens.

Tegen 2030 willen we het gebruik van fossiele brandstoffen volledig stopzetten. Met dit contract zetten we opnieuw een belangrijke stap.

Jan Goossens, CEO Aquafin

Groene stroom en minder verbruik

Het contract werd toegewezen na een openbare aanbesteding en de groene herkomst van de geleverde energie was voor Aquafin een belangrijk criterium. Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus : “We zullen niet alleen groene stroom leveren aan Aquafin. We zullen het bedrijf ook helpen minder energie te verbruiken dankzij een gedetailleerde rapportering en analyse van de verbruiksgegevens."