Aquafin reikt awards uit en zet project van het jaar in de kijker

Naar jaarlijkse gewoonte reikte Aquafin op 16 novmber zijn awards uit voor het advies- en ingenieursbureau en de aannemer die het voorbije jaar het meest kwaliteitsvol en omgevingsvriendelijk te werk gingen. Voor het eerst gaven we ook een Partnership Award weg voor het project waarin alle projectpartners door een perfecte samenwerking het uiteindelijke resultaat naar een hoger niveau tilden. Jan Goossens, CEO van Aquafin: “We streven naar werven waarin alle betrokken partijen op een gelijk niveau staan en hun eigen inbreng hebben, maar ook open staan voor feedback naar elkaar toe. Zo’n constructieve samenwerking vertaalt zich sowieso in een beter eindresultaat.”

winnaard partnership award 2018

Partnership Award

Alle technische partners van Aquafin konden projecten voordragen voor de Partnership award. Aquafin nomineerde er drie, maar de aanwezigen op de awarduitreiking kregen het laatste woord. Als winnaar kozen zij voor een rioleringsproject in het centrum van Baal (Tremelo) met Evolta als studiebureau en BESIX Infra als aannemer. Het project had een erg strakke deadline maar door goede afspraken, die door alle projectpartners werden nageleefd, is alles verlopen zoals het moet. De handelaars en buurtbewoners werden al vroeg in het project betrokken, waardoor er een groot draagvlak was bij de aanvang van de werken. Tijdens de uitvoering was de sfeer op de werf uitstekend en bleef het contact met de buurt optimaal.

Genomineerden stellen zich voor

winnaars minder hinder award 2018

Minder Hinder Award

Het was al voor de 12e keer dat Aquafin de Minder Hinder award uitreikte aan de aannemer die het voorbije jaar in opdracht van het bedrijf rioleringsprojecten uitvoerde en daarbij het best scoorde op het vlak van kwaliteit, veiligheid en oog voor de omgeving. Familiebedrijf Desot NV uit Ieper nam dit jaar deze award mee naar huis. Gemoco uit Bilzen werd tweede en Wegenwerken De Moor uit Wetteren derde.

winnaars kwaliteitsawards 2018

Kwaliteitsaward

Voor de Kwaliteitsaward, die aan de advies- en ingenieursbureaus wordt uitgereikt, nam Aquafin dit jaar voor het eerst een nieuw criterium op. Directeur Projectmanagement Dirk De Waele: “We willen dat in alle ontwerpen van onze projecten de mogelijkheid om regenwater te infiltreren in de bodem maximaal benut worden. Sinds vorig jaar screenen we elk nieuw ontwerp daarop. Daarom vinden we het belangrijk om dit aspect voortaan mee te nemen bij de toekenning van de Kwaliteitsaward.” Studiebureau Jonckheere uit Brugge kwam hier als winnaar naar voor. Astro-plan uit Aalst en Studiegroep Irtas uit Sint-Niklaas werden respectievelijk tweede en derde.

Werken van Aquafin

Lees hier welke welke rioleringswerken Aquafin op het moment uitvoert in jouw buurt.

Ben je technisch partner, uitvoerder van diensten of leverancier? Consulteer dan de opdrachten die Aquafin op de markt brengt.