Aquafin roept partners op om aangetekende zendingen digitaal te versturen

Aquafin ontvangt en verstuurt dagelijks massa’s aangetekende zendingen. Dit kost niet alleen veel geld, het is ook een tijdrovende procedure. Dat kan efficiënter. Aquafin wil voortaan zijn aangetekende zendingen versturen via een online platform en roept zijn partners en leveranciers op om dit ook te doen.

Online platform

Via de dienst Aangetekende.email van het online platform DIGICONNECT kunnen bedrijven op een betrouwbare en beveiligde manier al hun elektronische correspondentie uitwisselen. DIGICONNECT is een platform van Connect Solutions, het enige bedrijf in België dat eIDAS* gekwalificeerd is.

*Verordening betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de interne markt

onthaal Aquafin

Betrouwbaar en veilig

Als ontvanger geeft het platform je zekerheid over de identiteit van de verzender en de authenticiteit van het ontvangen bericht. Als verzender ben je zeker dat je documenten volledig en veilig bij de juiste (rechts-)persoon terecht komen, zonder discussie over het al dan niet verzonden of ontvangen zijn en het tijdstip waarop. Bovendien hebben alle berichten die via het platform uitgewisseld worden de waarde van een aangetekende zending.

Efficiënt en goedkoop

Dit platform is niet alleen efficiënter, door de aangetekende zendingen te digitaliseren zorgt Aquafin samen met zijn partners voor een kleinere papierberg. Het versturen van aangetekende zendingen via dit platform is ook aanzienlijk goedkoper (minder dan één euro per zending) dan de klassieke weg via bPost. Het ontvangen van aangetekende post is gratis.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich registreren op www.aangetekende.email.

geld en grond

Vragen over aangetekende zendingen?

Hans Asaert

Hans Asaert

Projectmanager Continue Verbetering