Chap'eau!

Op zondag 30 september organiseert Aquafin in samenwerking met zijn partners voor de vijfde keer Chap'eau, een publieksevenement waar we de verbeterde waterkwaliteit van onze beken en rivieren vieren.

Dit jaar slaan we onze tenten op in Lokeren. Aan de oevers van de Durme kan je volop genieten van sport en ontspanning op een naast het water.

wandelaars

Iedereen welkom op Chap'eau

De tijd vliegt en de beken en rivieren worden elke dag schoner. Alle inspanningen die studiebureaus, aannemers, gemeenten, provincies, financiers, de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin leveren voor proper water werpen hun vruchten af. Daarom zeggen we dit jaar al voor de 5de keer CHAP'EAU of 'hoedje af' voor al al wie zich dagelijks inspant voor propere waterlopen. Elk jaar vieren we de verbeterde waterkwaliteit met sport en ontspanning op een plek in Vlaanderen die er bovenuit steekt!

In 2014 stond de sterk verbeterde waterkwaliteit van de Kleine Nete in Kasterlee centraal. In 2015 trokken we naar Kruibeke waar dankzij een propere Schelde na 30 jaar weer otters gespot waren. In 2016 vierden we in Overijse dat zuiver water opnieuw aanwezig is in de stad. In 2017 stond de Warmbeek in de spotlights omdat ze aangeduid is als speerpuntgebied en bijna aan alle milieudoelstellingen voldoet. Dit jaar trekken we naar Lokeren waar recreatie op en naast (proper) water centraal staat.

Geniet mee van een dagje sport en ontspanning langs de Durme en grijp de kans om mensen uit de sector te ontmoeten die allemaal op een verschillende manier aan proper water werken. Check het programma want er valt op zondag 30 september heel wat te beleven in Lokeren!

 

                                                                     Bekijk het programma en schrijf je in

Praktisch

  • Waar: Prinses Charlottepark, Lokeren
  • Wanneer: 30 september
  • Voor wie: iedereen
  • Wat: mountainbike, wandelen, fietsen, natuurloop, kajak, sup, bootjes, animatie, barbecue

 

logo Chap'eau