De smartphone op en in de pot

Vouwer op propper? 69% van de Vlaamse studenten vouwt het liefst zijn toiletpapier op voor een propere poep. En ze nemen graag hun smartphone mee naar het kleinste kamertje. Dat blijkt uit een onderzoek over de toiletgewoontes bij studenten.

Onderzoek naar toiletgewoonten

19 november: wereldtoiletdag. Iedereen zit er dagelijks op, maar wat weten we eigenlijk over het kleinste kamertje? In opdracht van Aquafin voerden studenten Bedrijfsmanagement van de AP Hogeschool eind 2017 een onderzoek naar de toiletgewoonten van hun leeftijdsgenoten. Wat blijkt? Studenten kunnen het goed ophouden, want meer dan de helft (54%) gaat maar 1 of 2 keer per dag naar het toilet. Anderzijds gaat één vijfde meer dan 5 keer per dag.

persoon met smartphone op toilet

Favoriete bezigheden

De meeste studenten houden het wel kort, één op drie is op minder dan 5 minuten terug buiten. 45% spendeert tussen de 5 à 10 minuten op het kleinste kamertje en 19% toch tussen de 11 en 20 minuten. Dat bijna één of vijf zo lang op toilet zit, hoeft eigenlijk niet te verbazen als je weet wat ze daar allemaal doen, buiten datgene waarvoor een toilet bedoeld is. Favoriete bezigheden zijn: berichtjes sturen (57%), lezen (27%), telefoneren (21%), muziek luisteren of een serie bekijken (beide 16%). Eén op tien geeft toe al seks te hebben gehad in het kleinste kamertje. Roken is dan weer niet populair, slecht 0,5% doet dat.

Smartphone vervangt de krant

Bijna alle studenten nemen hun smartphone mee op toilet (94%). Niet moeilijk dan dat 28% hem ooit al eens heeft laten vallen in de pot. Twee op de drie studenten belt ook effectief iemand op als ze op toilet zitten. Ze letten hierbij wel op dat ze pas doortrekken als het gesprek is afgelopen (42%), dat het niet te lang duurt (39%) en dat de persoon met wie ze bellen niet doorheeft dat ze op het toilet zitten. En tot slot. Onze Vlaamse studenten zijn vooral vouwers. 69% verkiest toiletpapier vouwen boven proppen (8%). 17% doet beide (en 7% had geen idee waarover het ging). Waarvan dit afhing, hebben de onderzoekers niet bevraagd.

Wat mag je eigenlijk in het toilet gooien

Tampons, mag je die eigenlijk doorspoelen? Of vervallen medicijnen? Doe jezelf en de natuur een plezier en check het even!