ISO55001-certificaat is opnieuw binnen

Nadat we in 2015 als eerste Belgische bedrijf een ISO55001-certificaat voor assetmanagement behaalden, zijn we nu opnieuw voor drie jaar gecertificeerd.

Certificering voor het beheer van onze bedrijfsassets

ISO55001 is een gestandaardiseerd en internationaal erkend framework voor assetmanagement. Een bedrijf dat beantwoordt aan deze standaard, beheert haar assets goed en houdt doorheen de volledige levenscyclus rekening met al haar stakeholders. In 2015 was Aquafin het allereerste Belgische bedrijf dat het certificaat verwierf. Na een nieuwe grondige audit behaalden we het certificaat nu voor de tweede keer, opnieuw voor een periode van drie jaar. Net zoals vorige keer vindt er wel jaarlijks een tussentijdse controle-audit plaats.
Aquafin heeft er voor gekozen om het managementsysteem op te zetten voor al zijn bedrijfsprocessen, omdat een keuze binnen het ene kernproces altijd een impact heeft op de andere kernprocessen. We zien het certificaat niet alleen als een kwaliteitslabel maar, minstens zo belangrijk, ook als een middel tot continue verbetering. Met ISO55001 geven we meer onderlinge samenhang aan al onze processen en dat stelt ons in staat om doelstellingen en prioriteiten te formuleren over de processen heen. Voor het Vlaamse Gewest en onze andere klanten is het certificaat dan weer een garantie dat hun assets bij ons in goede handen zijn.

ISO55001 Aquafin