Werven starten weer op

Aquafin publiceert leidraad om werven op een veilige manier weer op te starten en de voortgang van projecten te garanderen. 
 

Positief signaal vanuit de sector

De Vlaamse regering, de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) en meer specifiek ook Vlawebo (Vlaamse Wegenbouwers), Bouwunie en sectororganisatie Bouwunie Infrastructuurwerken hebben gevraagd om vanuit de opdrachtgevers een signaal te geven, of richtlijnen op te stellen, om opnieuw aan de slag te kunnen gaan. Omdat we vanuit de overheid de dienstverlening willen continueren, wordt met de sector afgestemd over een plan aanpak. Hiervoor is het cruciaal dat er zoveel mogelijk opdrachtgevers (Aquafin, AWV, Lantis, .. maar ook nutsmaatschappijen) op dezelfde lijn zitten.

Mits het in acht nemen van de afgesproken corona- en veiligheidsmaatregelen moet het mogelijk zijn om het merendeel van de publieke werfactiviteiten terug op te starten. De veiligheid en het welzijn van de betrokken werknemers zal daarbij altijd primeren op de economische activiteit. Met de heropstart van de werven willen we een positief signaal geven om in moeilijke omstandigheden veerkracht te tonen en de sector terug te activeren.

Aquafin start ongeveer 75% van zijn stilgelegde werven weer op. Om dit op een veilige manier te doen en de voortgang van de projecten te garanderen, werden een aantal afspraken gebundeld in een leidraad. Hierin staan ook enkele creatieve oplossingen van aannemers om werkzaamheden te blijven uitvoeren en tegelijk de afstandsregels te respecteren.

Corona en afvalwater

Overzicht van PBM's voor verschillende situaties en links naar nuttige documenten en opleidingen.

Begin hier

Nico Van Gestel

adviseur Communicatie