Operatie Perforatie

Nergens in Europa wordt er zoveel openbare ruimte per inwoner ingenomen als in Vlaanderen. Niets aan te doen? Toch wel! Stel je voor dat je een megagrote perforator zou nemen en in die verharde oppervlakken "gaatjes" zou maken, die je anders inricht, met groene en blauwe elementen. Dat is exact wat Aquafin samen met Infopunt Publieke Ruimte bedoelt met Operatie Perforatie.

Ruimte voor regenwater

Elk stukje verharding dat we kunnen opbreken en waterdoorlatend maken, helpt om regenwater beter in de bodem te laten dringen. Hoe klein ook. Daarom trekken we met deze campagne de filosofie rond infiltratie van regenwater uit in infrastructuurprojecten, door naar een kleinschaliger niveau. Het hoeft niet altijd complex te zijn, iedereen kan het! Je vindt heel wat tips en voorbeelden op de website van de campagne.

Meer biodiversiteit

Wist je dat we als mens gelukkiger worden van zingende vogels en kleurrijke bloemen? Zowel onze mentale als fysieke gezondheid varen er wel bij! Laten we het grijs letterlijk doorprikken en biodiversiteit weer volop kansen geven. Dat kan ook al op een beperkte oppervlakte. Professor gedragsecologie en natuurbehoud Hans Van Dyck vertelde in ons magazine Aqua waarom biodiversiteit zo belangrijk is.

Lees het interview met Hans Van Dyck

Dien jouw project in

Ben je het met ons eens? Dien dan samen met jouw gemeente, vereniging, jeugdbeweging, school, buurtcomité, ... een projectvoorstel in en maak kans op budget om het te realiseren!

 

Dien je projectvoorstel in

Think big, Act small

Danny Baeten - directeur Business Development en Innovatie
banner Operatie Perforatie