Een rioolwaterzuiveringsinstallatie bezoeken

Tijdens werkdagen geven we groepsrondleidingen op een aantal van onze zuiveringsinstallaties in Vlaanderen. Benieuwd welke weg vuil water aflegt voor het weer proper naar de beek stroomt? Vraag dan een bezoek aan.

OPGELET: OMWILLE VAN DE BESTRIJDING VAN HET CORONAVIRUS ZIJN ER MOMENTEEL GEEN BEZOEKEN MOGELIJK. DEZE NOODMAATREGEL IS VOORLOPIG VAN TOEPASSING TOT EN MET 3 APRIL 2020!

bezoek groepen

Verenigingen en ander groepen welkom!

Iets zelf zien, is toch nog altijd interessanter dan erover horen. Aquafin biedt rondleidingen aan op maat van kinderen, tieners en volwassenen (groepen van minimum 15 personen). Zowel algemeen als meer technisch. Vul het formulier in onder de kaart om een rondleiding te boeken.

  • Zowel scholen als verenigingen zijn welkom om een zuiveringsinstallatie te bezoeken. Vraag je bezoek minstens één en maximum drie maand op voorhand aan. Zo hebben we voldoende tijd om een gids in te plannen.
  • Een bezoek start tussen 8.00 uur en 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 à 2,5 uur (afhankelijk van de grootte van de installatie)
  • Stevige schoenen zijn aan te raden en indien nodig een regenjas
  • Een bezoek aan onze installatie is gratis. Bij laattijdige annulatie (1 dag voor de rondleiding of de dag zelf) of een no-show wordt een administratieve kost van 70 EURO aangerekend.

Veiligheid eerst

Een zuiveringsinstallatie ziet er vredig uit, maar het blijft een industriële omgeving. Er draaien heel wat toestellen en er staan diepe waterbekkens. Om je veiligheid tijdens een rondleiding te garanderen, lees je best even de instructies:

  • Volg je gids en volg nauwgezet zijn/haar instructies tijdens de rondleiding
  • Blijf op de looppaden  
  • Hou op de trappen de leuning vast
  • Niet lopen.
Informatie over de groep
Gewenste locatie
Niet beschikbaar vanaf april 2019 wegens renovatiewerken
Niet beschikbaar tot eind april 2020 wegens renovatiewerken
Totaal aantal bezoekers, incl. begeleiders (minimum 15 personen)
Geef hier een tweede datum in, mocht de voorkeursdatum niet meer vrij zijn.
Geef hier het uur in waarop het bezoek moet starten.
Gegevens aanvrager
Correspondentieadres