Projectoverzicht

20527A - Aansluiting Neerstraat, oostelijk deel - Neerstr
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 28 april 2020

De werken zullen 20 maanden duren

Met deze werken wordt in de Dauwstraat, Nederheirweg en een deel van de Neerstraat een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de zuivering, het regenwater wordt lokaal afgevoerd. Een deel van de woningen worden aangesloten met een drukriolering, waarbij een groep woningen op een kleine pompput wordt aangesloten, die het afvalwater naar de hoofdriool pompt. Dat is nodig om een hoogteverschil te overwinnen. Zo plaatsen we zeven kleine pompputten in totaal, plus een groter pompstation. 

Nieuws en updates

 • 20 okt 2020

  Data asfalteringswerken

   

  De werken in de Neerstraat en Nederheirweg vorderen. Op dit moment zijn de data voor de heraanleg van de weg bekend:

  • In de Neerstraat, tussen Henri De Lovinfossestraat en Vicus Pontrave wordt op 17 november de toplaag asfalt gelegd. Het wegdek is dan afgewerkt.
  • In de Neerstraat tussen Vicus Pontrave en Grondwerken Van Gaeveren/ Rode Kruis wordt op 17 november de onderlaag asfalt gelegd. De toplaag volgt later.
  • In het noordelijk deel van de Nederheirweg worden op 23 oktober camera-inspecties uitgevoerd van de riolering. Als alles goed gaat worden op 3 november de goten en boordstenen aangelegd in ter plaatse gestort beton. Vanaf dat moment zijn de opritten en garages tijdelijk niet bereikbaar met de wagen. Op 17 november wordt dan de onderlaag asfalt gelegd.
 • 05 okt 2020

  Betonstraatstenen Fase 1 vanaf 13 oktober, asfaltwerken Fase 2 en 6 half november

   

  In de Neerstraat tussen Henri De Lovinfossestraat tot Vicus Pontrave zijn de werken kort vertraagd. We plannen de aanleg van het fietspad en de reststrook in op 13 oktober, iets later dan in een eerder bericht.

   

  In de Neerstraat tussen Vicus Pontrave en het Rode Kruis wordt gewerkt aan de heraanleg van de straat: nadat de huis- en kolkaansluitingen zijn voltooid wordt eerste fundering gelegd en de straatkolken geplaatst. Nadien volgt de aanleg van de boordstenen en goten: die worden met een gespecialiseerde machine ter plekke gestort in beton, meteen in de juiste vorm en ligging. De aannemer zal een koord spannen om de locatie en hoogte van de boordstenen aan te geven: dat koord mag niet worden verzet! Vanaf het moment dat de koord gespannen is zullen de opritten tijdelijk onbereikbaar zijn met de wagen. De betonnen boordstenen moeten enkele dagen uitharden, waarna de fundering van het fietspad wordt aangelegd. De bedoeling is om half november de onderlaag asfalt te kunnen aanleggen op de rijweg.

   

  In de Neerstraat tussen Nederheirweg (westelijke kruising) en Hooierzelestraat wordt gestart met de werken: de aannemer zal eerst de bomen snoeien en de wegbedekking affrezen. Daarna wordt een bemaling geplaatst: een systeem van pompen en ondergrondse filters die het grondwater tijdelijk verlagen. Op die manier kan de riolering in een droge sleuf geplaatst worden.

   

  In het noordelijk deel van de Nederheirweg wordt verdergewerkt aan de rioleringsaanleg. De bedoeling is om hier ook half november de onderlaag asfalt aan te leggen, samen met Neerstraat tussen Vicus Pontrave en het Rode Kruis.

 • 29 sep 2020

  Klinkers Neerstraat begin oktober

   

  Neerstraat (Henri De Lovinfossestraat - Vicus Pontrave): de opritten worden verder aangewerkt. Door het slechte weer wordt de plaatsing van de betonstraatstenen op het fietspad en de reststrook opgeschoven naar begin oktober. Verder blijft de planning aangehouden.

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Sebastian Boucquey

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: kruispunt Neerstraat, Pontravenlaan & Gentstraat