Projectoverzicht

21176 - Verbindingsriolering Dorpstraat - Betekomsesteenweg
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 28 juni 2019

De werken zullen 24 maanden duren

Met dit project wil Aquafin een groot deel van het afvalwater van Begijnendijk-centrum opvangen en afvoeren naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Op deze manier belandt het ongezuiverde afvalwater niet langer in de waterlopen, maar wordt het eerst gezuiverd.

Tegelijk wordt het regenwater afzonderlijk opgevangen. Achter de woningen in de Dorpsstraat leggen we een bufferbekken aan. In dit bekken wordt het regenwater opgeslagen en daarna vertraagd afgevoerd in het plaatselijke grachtenstelsel.

Nieuws en updates

 • 02 mrt 2021

  Riolering voor afvalwater is bijna klaar

   

  De afvalwaterriolering in de Betekomsesteenweg is bijna klaar. Voor de aanleg van de regenwaterriool heeft de aannemer nog een goeie week werk. Ondertussen worden de huisaansluitingen aangelegd in het deel tussen de Raamstraat en het pompstation in aanbouw. 

   

  In het begin van de week van 8 maart wordt de bemaling in de Raamstraat geplaatst. In de tweede helft van maart starten hier de rioleringswerken.

   

  Momenteel vorderen de werken op schema. Het blijft de bedoeling om voor het bouwverlof alles afgewerkt te hebben.

   

  De aannemer heeft de eerste week van april een week bouwverlof.

 • 03 feb 2021

  Werken pompstation gaan verder

   

  Ter hoogte van de kapel aan de St Luciastraat wordt verder gewerkt aan de ondergrondse constructie in beton voor het pompstation. Tegen einde maart zou de constructie klaar moeten zijn voor opmeting. Daarna kunnen de pompen en de sturingen worden geplaatst. We kunnen het pompstation vermoedelijk eind mei in gebruik nemen. 

   

 • 03 feb 2021

  Slecht weer hindert de werken

   

  De eerste weken van 2021 zijn al zeer nat geweest, wat geleid heeft tot vrij veel weerverletdagen. Door op regendagen rioleringswerken uit te voeren, wordt de werf in een modderpoel herschapen en dit willen we zoveel mogelijk vermijden.

   

  Wat is de stand van zaken?

   

  In de Betekomsesteenweg, tussen Raamstraat en Goreweg, is de afvalwaterriolering geplaatst, de regenwaterriolering moet nog aangelegd worden. Daarna kan de aannemer de huisaansluitingen uitvoeren.

   

  In de Betekomsesteenweg, tussen Raamstraat en het dorp, start de aannemer als hij klaar is tussen Raamstraat en Goreweg. Vervolgens schuiven de rioleringswerken op van de Raamstraat in de richting van het dorp. Ook hier wordt een afvalwater- en een regenwaterriool gelegd. Aansluitend worden de huizen op de nieuwe riolen aangesloten.

   

  In de Raamstraat starten de werken nadat de riolering in de Betekomsesteenweg is aangelegd. Op dit moment ligt de Raamstraat nog in asfalt. Het is de bedoeling dit zo lang mogelijk te behouden.

   

  De Betekomsesteenweg wordt heraan gelegd in beton. We voorzien dat de aanleg van de wegenis rond Pasen kan starten. We houden je op de hoogte.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Steven Delgoufe

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

kerkplein Begijnendijk

-