Projectoverzicht

21931 - Sanering lozingspunten Hambos
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 maart 2019

De werken zullen 23 maanden duren

Met dit project wordt er voor gezorgd dat het afvalwater van Haacht (Wakkerzeel), een klein deel van Rotselaar en een klein deel van Leuven verzameld wordt ter hoogte van 2 punten. Een deel van het vuilwater zal worden opgevangen ter hoogte van de Martelarenlaan, waar de persleiding zal aansluiten op de bestaande riolering. Het tweede punt sluit aan op de bestaande riolering ter hoogte van het kruispunt Wijgmaalsesteenweg/ Pastoriestraat. Na de uitvoering van het project zal het afvalwater van ongeveer 3100 inwoners bijkomend worden gezuiverd.

Nieuws en updates

 • 17 sep 2020

  Huisaansluitingen in Wijgmaalsesteenweg, 21/09 betonwerken Waterstraat

   

  In de Wijgmaalsesteenweg  werkt de aannemer aan de huisaansluitingen. Per woning wordt een dwarsleiding getrokken tussen de privériolering en de riolering onder de straat. Er worden huisaansluitputjes geplaatst waarop de gescheiden afvoer wordt aangesloten.

   

  In de Waterstraat en Wilgen zijn deze werken afgerond, de aannemer legt de fundering van de rijweg en zal vanaf 21 september de betonverharding van de rijweg aanleggen. Hou er rekening mee dat dan de straat enkele dagen onbereikbaar zal zijn voor gemotoriseerd verkeer, parkeer je wagen tijdig buiten de werkzone.

   

  In de Hambosstraat worden intussen de grachten en de bermen afgewerkt. We voorzien voorlopig het einde van de werken tegen het kerstverlof.

 • 07 aug 2020

  Correctie - Bemalingswater beschikbaar voor buurtbewoners

   

  Hieronder vind je een kleine correctie op ons bericht van vorige vrijdag. Ze is gemarkeerd in vet.

  Met het oog op de voorspelde hitte voor dit weekend en volgende week stelt aannemer Viabuild 2 vaten met elk 1.000 liter bemalingswater beschikbaar voor de buurtbewoners.

   

  De vaten staan op het kruispunt Wijchmaalsesteenweg - Waterstraat. De buurtbewoners mogen er water komen afhalen in bv. bidons. De aannemer zal zorgen dat de vaten regelmatig worden bijgevuld.

   

  Als je dit wenst, dan is de aannemer bereid om 1 van de vaten tijdelijk voor je deur te zetten zodat je het bemalingswater meteen in je tuin kunt gebruiken. De aannemer voorziet hiervoor zelfs een pomp. Interesse? Neem contact met werfleider Jamie Van Vlasselaer (tel. 0490 44 41 90).

   

  Vanaf volgende week start de bemaling in de Waterstraat. Ter hoogte van de varkensboer plaatst de aannemer een dam waarin een deel van het bemalingswater wordt gebufferd. De boer legt tijdens de droge periode een dompelpomp in de gracht voor eigen gebruik. Zelf kun je ook hier water afhalen in bv. bidons. Het teveel aan water loopt weg in de gracht.

   

  Opgelet: bemalingswater is geen drinkwater!

   

  teaser
 • 04 jun 2020

  Volgende week asfaltwerken in de Kelfsstraat en Walenstraat

   

  Volgende week start de aannemer met de toplaag asfalt aan te leggen in de Kelfsstraat en de Walenstraat. Maandag gaat hij over dit traject met een veegwagen, waarna het wegdek verder wordt voorbereid op het aanbrengen van de toplaag. Er wordt een kleeflaag aangebracht waar je niet met de wagen kan overrijden! Vanaf dat moment is de straat onbereikbaar met de wagen, je plaatst de wagen best voor 06:00 's morgen buiten de werkzone.

   

  Dinsdag 09/06 start men met de aanleg van de toplaag, in de Kelfsstraat vanaf de Pastoriestraat tot de splitsing met de Walenstraat. Woensdag wordt de Kelfsstraat afgewerkt en wordt de Walenstraat voorzien van de toplaag tot huisnummer 27. Donderdag wordt dan de rest van de Walenstraat geasfalteerd. De geasfalteerde delen worden de volgende dag opengesteld, zodat op vrijdag 12 juni het volledige traject kan worden opengesteld.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jamie Van Vlasselaer

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Hambosstraat 77, in de fabriekshal