Nieuws

22363 - Optimalisatie OS Dorpsstraat 99288A (Coll. Voer fase 3...)
10 dec 2020

Afwerking Dorpstraat, planning voorjaar

 

In de Dorpstraat en Borsstraat wordt de fundering voor de voetpaden aangelegd. De onderaannemer is gestart met de betonstraatstenen voor de voetpaden. Er wordt eerst gewerkt aan de pare kant, van Parijsstraat tot Borsstraat, daarna de onpare kant van Borsstraat tot Parijsstraat. We verwachten de voetpaden in de Dorp- en Borsstraat te hebben aangelegd tegen 18 december.

 

Vanaf vrijdagmiddag 18 december tot maandag 11 januari wordt er niet gewerkt. De aannemer organiseert opleidingen voor de arbeiders en het winterverlof zit daartussen.

 

Vanaf maandag 11 januari wordt gestart met de aanleg van de rijweg, in betonstraatstenen. De opstart is afhankelijk van de weersomstandigheden: bij vrieskou kunnen er geen betonstraatstenen worden gelegd. We verwachten dat deze werken ongeveer 3 weken zullen duren. De Dorp- en Borsstraat zullen tegen half februari klaar zijn, afhankelijk van onvoorziene omstandigheden.

 

Planning Leuvenstraat

 

In de Leuvenstraat beginnen we normaal in de tweede helft van januari met de rioleringswerken. Vrieskou is geen belet, maar het blijft afhankelijk van de weersomstandigheden. We verwachten de Leuvenstraat af te werken tegen eind april 2021.

03 dec 2020

Dorpstraat wordt afgewerkt, werken Leuvenstraat uitgesteld

 

In de Borsstraat en de Parijsstraat zijn de werken uitgevoerd. In de Dorpstraat werkt de aannemer voort om de straat zo goed als afgewerkt te krijgen voor het kerstverlof. Op die manier kunnen de bewoners eenvoudig hun woningen bereiken.

 

In de Leuvenstraat zijn de werken nog niet gestart. Er is besloten om deze uit te stellen tot na het kerstverlof, zodat de bewoners tijdens het verlof niet op een werf zitten. We voorzien deze werken op te starten in januari, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als alles goed gaat kunnen we deze werken afronden begin april.

09 okt 2020

Binnenkort heraanleg wegenis in huidige fases

 

In de Dorpstraat / Borsstraat wordt de laatste riolering aangelegd in het stukje tussen Dorpstraat en de Voer. Deze werken zijn normaal tegen 16 oktober afgerond. Daarna wordt gestart met de heraanleg van de wegenis. We verwachten begin november de boordstenen in de Dorpstraat en Borsstraat te kunnen aanleggen. Vanaf dat moment zijn de opritten en garages tijdelijk onbereikbaar met de wagen, wegens het hoogteverschil. Nadat de boordstenen zijn geplaatst, in de tweede week van november, wordt de fundering van de voetpaden en de rijweg aangelegd. We verwachten tegen eind november de bestrating te kunnen doen in de Dorpstraat, in de Borsstraat kan dit begin volgend jaar zijn. Alles is afhankelijk van de temperatuur en de weersomstandigheden.

 

In de Dorpstraat tussen Borsstraat en bos en in de Parijsstraat wordt half oktober gestart met de kasseiwerken. De straat zal een tweetal weken niet toegankelijk zijn met de wagen. Nadien wordt er drie weken lang een verbod ingevoerd op zwaar verkeer, om de kasseien de kans te geven zich te zetten.

 

In de Leuvenstraat worden de rioleringswerken opgestart vanaf half november, na de afwerking van de Parijsstraat en het kruispunt Parijsstraat-Dorpstraat. De aannemer zal eerst de wegbedekking verwijderen en vervolgens, indien nodig, een bemaling plaatsen om het grondwater tijdelijk te verlagen.

26 mrt 2020

COVID-19: werken Dorpstraat en Borsstraat stilgelegd

 

Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan werden de werken voor onbepaalde tijd stilgelegd. Wanneer de maatregelen kunnen worden opgeheven bezorgen we de bewoners een aangepaste planning. In de tussentijd zal de afvalophaling normaal verlopen. 

03 mrt 2020

Werken vertraagd, planning aangepast

 

Door het slechte weer van de voorbije weken hebben de werken vertraging opgelopen. Daardoor zullen de werken tussen Dorpstraat 15 en 34 duren tot en met mei. Het kruispunt en het zijstraatje ter hoogte van nummer 11 zal in mei en juni worden aangepakt.

 

De heraanleg van de Dorpstraat, Borsstraat en Parijsstraat zal starten in mei en gefaseerd uitgevoerd worden. Tot en met juli worden de voetpaden en boordstenen aangelegd, vanaf augustus tot en met september zal er op verschillende plaatsen een nieuw wegdek worden aangelegd.

 

Nadien wordt gestart met de derde fase in de Leuvenstraat, vanaf september. Eind 2020 zou ook deze fase moeten zijn afgerond.

07 feb 2020

Planning Fase 2: Dorpstraat, Borsstraat en Parijsstraat

 

De werken in fase 2 zijn van start gegaan. Tot het einde van de maand zal de aannemer werken tussen Dorpstraat 3B en 11 om de riolering aan te leggen. Daarna maken we de sprong naar nr. 15 tot en met 34, vanaf maart tot en met half april. Het kruispunt aan nr. 11 wordt nadien onderhanden genomen, tussen half april en eind april.

 

Tot en met half mei werken we daarna aan het zijstraatje van de Dorpstraat. In mei starten we in de Parijsstraat.

 

De heraanleg van deze straten start in mei (die delen waar de riolering al ligt) en zal doorlopen tot en met juli.

18 dec 2019

Infobrief december

 

De bewoners kregen een tussentijdse infobrief met de verdere fasering na het bouwverlof. Je kan de brief hieronder terugvinden.

13 sep 2019

Hieronder kan je de presentatie vinden die werd getoond op de infoavond.