Projectoverzicht

22424 - Collector Diets-Heur
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 augustus 2017

De werken zullen 47 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater uit Tongeren, Diets-Heur en Vreren, dat nu in de omgevende beken belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Tongeren terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 600 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Tegelijkertijd zullen ook Infrax, de stad Tongeren, de provincie Limburg en het Agentschap Wegen en Verkeer gelijkaardige rioleringswerken uitvoeren.

De werken vinden plaats in de volgende straten: Martensweg, Sint-Medardusstraat, Molenplein, Vrerenstraat, Luikersteenweg (N20), Heurstraat, Voortstraat en Klaasstraat.

Na de rioleringswerken, bij de heraanleg van het wegdek, investeert de stad Tongeren en het Agentschap Wegen en Verkeer in verkeersveiligheid door, onder andere in de schoolomgeving, aangepaste fiets- en voetpaden te voorzien.

Werken liggen stil

Deze werken liggen momenteel nog altijd stil omdat de aannemer failliet is gegaan. Zodra de werken kunnen worden hervat, worden de bewoners verwittigd en komt de informatie opnieuw op deze website.

 

Nieuws en updates

 • 07 sep 2018

  Afwerken stoepen en opritten woningen

  Het begin van de werken tot aan de school werd volledig afgewerkt voor de start van het nieuwe schooljaar. Tot half september worden de stoepen en opritten volledig afgewerkt. Daarna wordt in functie van een aantal factoren beslist of de volgende fase richting N20 kan worden gestart.

 • 27 aug 2018

  Kleine aanpassingen in de timing

  Er zijn enkele kleine aanpassingen aan de timing van de werken. In fase 1 wordt de tweede helft van de betonverharding gelegd op woensdag 29 augustus, een dag later dan eerst voorzien. Dat is ook het geval voor de betonverharding van de verkeersdrempel aan de ingang van de school. In fase 2 start de aannemer met de bestrating van de stoepen al op zaterdag 25 augustus, dat is twee dagen vroeger dan gepland.

  Op 31 augustus wordt ook in een deel van de ruilverkavelingsweg de toplaag asfalt aangebracht.

 • 16 aug 2018

  Aanleg asfalt in de Vrerenstraat

  In fase 1 van de Vrerenstraat wordt op 28 augustus de tweede helft van de betonverharding gelegd, ter hoogte van de Spar. Zo kan op 31 augustus de toplaag asfalt wordt gegoten.

  In fase 2 plaatst de aannemer op 24 augustus de onderlaag asfalt. Vanaf 27 augustus start hij met de bestrating van de stoepen. Zo kan op 31 augustus ook in dit deel van de Vrerenstraat de toplaag asfalt worden aangebracht.

  In fase 3 staat op 28 augustus de betonverharding van de verkeersdrempel aan de school op de planning. Ook de bestrating van de ingang van de school wordt nog in orde gebracht en er wordt een tijdelijke asfaltlaag gelegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

De werken zijn in augustus 2017 gestart en zullen tot eind 2018 duren. Ze worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Martine Breynaert - aannemer Casters

locatie werfkeet: Molenplein (Tongeren)

Koen Van Baelen - Werftoezichter Aquafin

locatie werfkeet: Molenplein (Tongeren)