Projectoverzicht

22761 - Afkoppeling PS Wolfshaegen
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 08 juni 2020

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken wordt in de Wolfshaegen en de Neerijsebaan een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het regenwater zal lokaal infiltreren in de grond of via een waterloop worden afgevoerd, het afvalwater gaat naar het pompstation in de Wolfshaegen en verder naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

 

Deze werken passen in een groter geheel van projecten langs de Dijle, een ecologisch waardevolle waterloop. Momenteel kan het pompstation Wolfshaegen de toestroom van regenwater bij zware buien niet slikken. Het overtollige water komt dan via een nooduitlaat in de Dijle terecht, samen met ongezuiverd afvalwater. Met deze werken wordt het regenwater niet langer naar het pompstation gevoerd en verbeteren we de waterkwaliteit van deze waterloop. Het pompstation en de waterzuivering kunnen efficiënter werken omdat ze minder regenwater moeten verpompen en de geuroverlast, die regelmatig langs de straatkolken verspreidt, wordt opgelost. De straten Wolshaegen en Neerijsebaan worden opnieuw aangelegd na de rioleringswerken.

Nieuws en updates

 • 08 sep 2020

  Presentatie infoavond

   

  Donderdag 3 september werd een infoavond gehouden voor de bewoners. De presentatie van die infoavond kan je hieronder terugvinden.

 • 08 sep 2020

  Vandaag en morgen asfalt frezen, riolering vanaf 17 september

   

  De aannemer freest het asfalt van de weg in Wolfshaegen en de Neerijsebaan. Die werken zijn normaal morgen afgelopen. Vanaf donderdag 17 september worden de rioleringsbuizen aangelegd, vanaf de Neerijsebaan.

 • 13 aug 2020

  Start der werken op 7 september

   

  Vanaf maandag 7 september start de aannemer voor de rioleringswerken op het openbaar domein. Op dat moment wordt er gewerkt in de Neerijsebaan en Wolfshaegen tussen Kleine Kei en het bufferbekken. We breken de wegverharding op en leggen een tijdelijke steenslag om de bereikbaarheid te garanderen. De rioleringswerken worden uitgevoerd in een voortschrijdende sleuf: er wordt ongeveer 50 meter opgegraven, in dat segment wordt de riolering aangelegd en daarna wordt de sleuf terug dichtgelegd met zand en afgedekt met een steenslag. Daarna wordt het volgende segment opgegraven, enzovoort.

   

  Wanneer de riolering voor jouw woning wordt aangelegd is de oprit of garage niet bereikbaar met de wagen. Dit duurt normaal slechts enkele dagen. Hou ook rekening met stofhinder bij droog weer en modder bij nat weer, deze zaken zijn jammer genoeg onvermijdbaar. De aannemer doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tom Jamaer

Werfleider aannemer