Projectoverzicht

22845 - Aansluiting Haringe centrum op RWZI Roesbrugge
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 02 maart 2020

De werken zullen 15 maanden duren

Met dit project sluit Aquafin het bestaande lozingspunt van de riolering in de Kerkebeek in Haringe aan op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Roesbrugge. Momenteel wordt het afvalwater van de inwoners van Haringe nog ongezuiverd geloosd in de Kerkebeek.

Via een pompstation en persleiding wordt het afvalwater naar de RWZI in Roesbrugge getransporteerd. Ter hoogte van Haringestraat nummer 79 gaat de persleiding over in een gravitaire leiding. De woningen die langs de persleiding liggen, worden met een dienstriolering aangesloten. De woningen langs het gravitaire deel worden rechtstreeks aangesloten op de collector.

De leiding zal vrij diep liggen om de Beetjesbeek te kunnen kruisen. Daarom bouwen we aan de brandweerkazerne een tweede pompstation. Dit is een opvoergemaal: het afvalwater wordt lokaal naar een hoger niveau gebracht en loopt daarna gravitair af naar de RWZI in Roesbrugge.

De stad Poperinge legt in Haringe een gescheiden riolering aan op het Haringeplein, in de Moenaardestraat tot aan de Nachtegaalstraat, in een stukje Hoogstraat en een deel Nachtegaalstraat.

Nieuws en updates

 • 01 jul 2020

  Werken Prof Rubberechtstraat starten na bouwverlof

   

  Na het bouwverlof, op maandag 10 augustus, starten de werken in de Prof. Rubberechtstraat (fase 2). Deze werken omvatten enkele lokale ingrepen aan rioleringsdeksels.

   

  De werken in de Prof. Rubbrechtstraat ter hoogte van de kruispunten Haringestraat en Waaienburgseweg worden gelijktijdig uitgevoerd.

   

 • 01 jul 2020

  Woningen Haringestraat bereikbaar tijdens bouwverlof

   

  Volgens de huidige planning zullen de riolen in de Haringestraat, tussen Prof. Rubbrechtstraat (excl. kruispunt) en Heybrugstraat (excl. kruispunt), liggen voor het bouwverlof dat start op vrijdag 17 juli. Ook de huisaansluitingen moeten tegen dan allemaal zijn uitgevoerd.

   

  De rijweg wordt in steenslagfundering gelegd om de toegang tot de woningen tijdens het bouwverlof zo goed mogelijk te garanderen. Enkel plaatselijk verkeer is toegelaten. Rijd je over de steenslag? Matig dan je snelheid.

   

  Verder zullen alle woningen zijn aangesloten op de nieuwe riolen. Voor de vakantie wordt de koker ter hoogte van de Beetjesbeek nog vernieuwd.

   

  Na het bouwverlof begint de aannemer met de werken aan de bovenbouw in dit stuk van de Haringestraat.

   

 • 13 mei 2020

  Blijf veiligheidsmaatregelen Covid-19 respecteren  

   

  Iemand van de aannemer aanspreken op de werf? Natuurlijk kan dat. Bewaar a.u.b. altijd de minimumafstand van 1,5 meter. Dit zowel voor je eigen gezondheid als die van de medewerkers van de aannemer. Alvast bedankt.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tom Scheers

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

Hoek Vandenbusschestraat – Haringestraat, Roesbrugge