Projectoverzicht

23103 - Collector Schapenstraat
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 oktober 2019

De werken zullen 22 maanden duren

Met deze werken willen de gemeente Lennik, De Watergroep en Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Schapenstraat, Oude Brusselstraat, Baasbergstraat en Lostraat. Met dat stelsel zullen regen- en afvalwater gescheiden worden afgevoerd. Om het afvalwater vanaf de diepste punten naar hogergelegen leidingen te transporteren worden er drie pompstations gebouwd. Het hemelwater zal zoveel mogelijk worden gebufferd en er wordt maximaal ingezet op infiltratie ter plekke. Er komt een buffergracht in de Lostraat, richting de Molenbeek, en twee bufferbekkens: een in de Baasbergstraat en een naast de Klapscheutbeek.

Nieuws en updates

 • 23 okt 2020

  Volgende week start der werken laatste fase

   

  Vanaf maandag 26 oktober starten de werken in de Schapenstraat tussen de Baasbergstraat en de Oude Brusselsestraat. We beginnen met het affrezen van de asfalverharding en de opbraak van de fietspaden, borduurs en bermen. De fundering van de rijweg wordt zo lang mogelijk intact gelaten om de straat bereikbaar te houden.

   

  Op 23 november wordt gestart met de rioleringsaanleg, vanaf de Baasbergstraat richting de Oude Brusselsestraat. Deze werken zullen vermoedelijk 2 maanden duren, tot midden januari. Na de rioleringsaanleg worden de woningen aan de hoofdriolering gekoppeld en de weg opnieuw aangelegd.

   

  De woningen worden zo goed mogelijk bereikbaar gehouden, buiten de werkuren proberen we ook de toegang met de wagen mogelijk te houden. Je oprit of garage is niet met de wagen bereikbaar tijdens de opbraak en heraanleg van de wegenis, en wanneer voor jou deur de riolering wordt aangelegd. Hou de werken in het oog: zodra de rioleringssleuf zich op een vijftigtal meter van je woning bevindt verplaats je best je wagen buiten de werkzone.

   

  Meer informatie kan je vinden in de infobrief die de aannemer bij de bewoners heeft verdeeld en die je hieronder kan lezen.

 • 17 sep 2020

  Planning heraanleg wegenis Schapenstraat fase 3

   

  De aannemer bezorgde de bewoners een brief met de planning voor de komende weken. Die brief kan je hieronder terugvinden.

 • 13 aug 2020

  Schapenstraat tussen N8 & Oude Brusselsestraat: heraanleg wegenis

   

  Vanaf dinsdag 18 augustus start de aannemer met de heraanleg van de wegenis in Fase 3 van de Schapenstraat. Vanaf dat moment is de straat tijdens de werkuren niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Na de werkuren zal je terug tot bij je woning geraken met de wagen. De aannemer start met de aanleg van de wegfundering, zodat achteraf de boordstenen kunnen worden aangebracht. Deze werken duren tot en met vrijdag 21 augustus.

   

  Vanaf dinsdag 25 augustus tot en met donderdag 27 augustus worden de boordstenen en goten aangebracht in ter plaatse gestort beton. Vanaf dat moment zijn de opritten niet bereikbaar, door het tijdelijk hoogteverschil tussen de wegfundering en de nieuwe boordstenen. Het beton heeft enkele dagen nodig om uit te harden: je mag hier niet opstappen of over rijden, omdat dan het werk opnieuw gedaan moet worden. De aannemer voorziet loopbruggen voor de bewoners om dit hoogteverschil te overbruggen. In de mate van het mogelijke worden er opritten voorzien in steenslag, maar dat is niet te garanderen.

   

  Vanaf maandag 31 augustus tot en met woensdag 2 september wordt de fundering voor de nieuwe rijweg afgewerkt. Het is de bedoeling om meteen daarna, op donderdag 3 september de onderlaag asfalt te gieten. Op 2, 3 en 4 september kan je ook na de werkuren met de wagen niet de straat in. De aannemer moet de fundering afwerken en die zou je met de wagen kunnen beschadigen. Het asfalt heeft ook even nodig om uit te harden. Nadat de onderlaag asfalt is aangelegd is de straat terug beter bereikbaar met de wagen.

   

  Vanaf maandag 7 september tot en met vrijdag 11 september wordt de fundering van het fietspad aangelegd. De week erop, vanaf maandag 14 tot en met donderdag 17 september worden de boordstenen van het fietspad geplaatst in ter plaatse gestort beton, net als de boordstenen van de rijweg. De week erop wordt de fundering afgewerkt, zodat op woensdag 23 september de onderlaag asfalt van het fietspad kan worden aangelegd.

   

  Nadat al deze werken voorbij zijn kan je terug met de auto aan de oprit. Er zal dus vanaf 18 augustus tot en met 23 september meer hinder zijn in de straat. Nadien is deze fase zo goed als afgerond, de aannemer werkt verder in andere fases en voorziet de kleine afwerkingen in de Schapenstraat tot en met december. De toplaag van de rijweg en het fietspad wordt in een keer aangelegd over het gehele projectgebied, op een latere datum.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Bert Pyck

Werfleider aannemer

Werfkeet: op de N8 naast de fotograaf

Philip Vermeiren

Projectleider aannemer