Projectoverzicht

23219 - Renovatie collector Bruwaan en Serpentsstraat
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 9 maanden duren

In de Serpentstraat en langs de Bruwaan ligt een collector, een verzamelleiding die het afvalwater uit de omgeving opvangt en naar de zuiveringsinstallatie transporteert. Deze collector werd in 1992 aangelegd om de Diepe Beek en de Marollebeek te saneren, zodat het afvalwater er niet meer in terechtkwam, en is ondertussen aan renovatie toe. Tegelijk wordt in de Serpentsstraat een gescheiden riolering aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Zo kan het regenwater ter plekke worden geloosd in een waterloop of in de grond infiltreren, wat de waterhuishouding en het milieu ten goede komt. Tegelijk verbeteren we zo de werking van de rioolwaterzuiveringsinstallatie, doordat het afvalwater minder verdund wordt.

 

Na de aanleg van de nieuwe leidingen aan de Bruwaan en de Serpentsstraat, tussen de School- en Kapittelstraat, wordt het wegdek daar vernieuwd. Het overige deel van het tracé omhelst geen grondwerken: de bestaande collector wordt daar gerenoveerd met een nieuwe binnenbekleding gemaakt van kunststof. Daarvoor hoeft niet gegraven te worden.

Nieuws en updates

 • 17 mrt 2021

  Vanaf 12 april werken t.h.v. de Nestor de Tièrestraat

   

  Op maandag 12 april starten we met de werken in de Serpentsstraat vanaf de Schoolstraat tot aan de Kapittelstraat, fase 1B in de planning. Tijdens deze werken zijn de Serpentsstraat en de Nestor de Tièrestraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk en fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang.

   

  In eerste instantie wordt de weg opgebroken en zullen de nutsmaatschappijen hun netten vernieuwen. Pas daarna wordt de riolering geplaatst en de wegenis opnieuw aangelegd. We verwachten dat deze werken een drietal maanden zullen duren en rond half juli klaar zullen zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Koen Vanderstichel

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Serpentsstraat t.h.v. N60