Projectoverzicht

23282 - Collector Kolmont
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 28 april 2021

De werken zullen 9 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin, Fluvius en de stad Tongeren het afvalwater afkomstig van Kolmont via een gescheiden rioleringsstelsel aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Jesseren in Borgloon. Dit betekent dat het afvalwater voortaan gescheiden van het regenwater zal worden opgevangen. Regenwater is immers relatief proper en hoeft niet gezuiverd te worden. In de riolen en op de rioolwaterzuiveringsinstallatie neemt het plaats in die bedoeld is voor huishoudelijk afvalwater.

 • In Jesserseweg wordt de bestaande gemeentelijke rioolbuis waar technisch mogelijk gerenoveerd tot een regenwaterafvoerleiding. In de rijweg wordt een nieuwe afzonderlijke leiding voor het afvalwater aangelegd.
 • Ter hoogte van de Herkerveldstraat en de Herkstraat (tussen Bissemstraat en Herkerhofweg) is renovatie uitgesloten en komt er volledig nieuw gescheiden stelsel.
 • Het afvalwater wordt ter hoogte van het kruispunt Herkstraat-Bissemstraat aangesloten op het waterzuiveringsnetwerk en zo naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Jesseren in Borgloon gebracht.
 • Ter hoogte van het kruispunt Herkstraat-Bissemstraat wordt ook een bufferbekken gebouwd. Dit zal het toekomende regenwater vertraagd afvoeren naar de Mombeek.

Nieuws en updates

 • 30 apr 2021

  Start van de rioleringswerken

   

  Nadat de voorbereidende werken zijn uitgevoerd start de aanleg van de riolering. De aannemer verwijdert de asfaltverharding en legt een tijdelijke steenslag aan vanaf het kruispunt Herkstraat - Bissemstraat tot aan het einde van de Jesserseweg. Ook de Herkerveldstraat wordt een bijgenomen.

   

  De riolering wordt aangelegd in een vooruitschrijdende sleuf, telkens over een lengte van 30 à 50 meter. De woningen langs de sleuf zijn tijdelijk niet bereikbaar met de wagen, meestal voor een periode van 1 à 2 dagen. Doorgaand verkeer in de straat is tijdens de werken niet mogelijk met de wagen, plaatselijk autoverkeer is mogelijk. Te voet of met de fiets zal je steeds je woning kunnen bereiken.

   

  Meer informatie kan je vinden in de bewonersbrief hieronder.

 • 30 apr 2021

  Voorbereidende werken in Jesserenstraat

   

  Vanaf 3 mei tot en met 7 mei voert de aannemer voorbereidende werken uit in de Jesserenstraat. Hij zal de bermen afgraven en de stoepverhardingen opbreken. De verhardingen worden tijdelijk opgestapeld op de oprit, tenzij je zelf een andere locatie aangeeft.

   

  Door deze werken is er tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk in dit gedeelte van de straat. We vragen vriendelijk je wagen buiten de werkzone te parkeren voor 06:30 op 3 mei. Meer informatie kan je vinden in de bewonersbrief hieronder.

 • 25 mrt 2021

  De verplaatsingswerken door de nutsbedrijven (De Watergroep, Fluvius, Proximus, …) zijn ondertussen achter de rug. Voorafgaand aan de rioleringswerken wordt vanaf eind maart archeologisch onderzoek langs het traject uitgevoerd. Deze werken veroorzaken geen hinder voor het verkeer.

   

  De aannemer van de rioleringswerken start vanaf woensdag 28 april met de voorbereidingen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Arne Houben

Werfleider aannemer BESIX Infra

Locatie werfkeet:

terreinen voetbalclub Sparta Kolmont, Broekstraat nr. 6A in Borgloon