Projectoverzicht

KAS3016 - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 18 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Nu is het de beurt aan fase 2: de heraanleg van de Markt en de toegangswegen. De voorbereidende nutswerken zijn ondertussen klaar. Begin november starten ook de riolerings- en wegeniswerken.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 07 jan 2021

  Vanaf morgen kruispunt Pastorijstraat-Kapelstraat afgesloten

   

  De aannemer zal vanaf vrijdag 8 januari de Pastorijstraat opbreken, vanaf het kruispunt met de Kapelstraat tot en met huisnummer 11. Het kruispunt van de Pastorijstraat met de Kapelstraat wordt afgesloten, er komt signalisatie op het kruispunt Kapelstraat-Kerkenheide. De Pastorijstraat zal bereikbaar zijn via Kerkenheide.

   

  Na de opbraak van het wegdek zal worden gestart met de aanleg van de riolering.

 • 05 jan 2021

  Kruispunt Markt & Monseigneur Heylenstraat wordt afgesloten

   

  Vandaag of morgen wordt de T-kruising aan de Monseigneur Heylenstraat en de Markt, achter de kerk, afgesloten en opgebroken. De aannemer legt onder dit kruispunt de riolering verder aan. Het stukje Markt achter de kerk zal enkel nog toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer. Voetgangers en fietsers hebben doorgang.

   

  Werken terug opgestart: denk aan de veiligheid

   

  De werfzone in de Turnhoutsebaan wordt terug afgesloten met de bestaande hekken. De aannemer merkt op dat voetgangers nog regelmatig over de werf wandelen: let op voor het werfverkeer en blijf in de veilige zones als je de werkzone passeert.

   

   

 • 04 jan 2021

  Vandaag weerverlet

   

  Door de slechte weersvoorspelling is besloten de werken vandaag niet op te starten. Als alles goed gaat keert de aannemer morgen terug naar de werf en worden de werken verdergezet.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin