Projectoverzicht

KAS3016 - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 18 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Nu is het de beurt aan fase 2: de heraanleg van de Markt en de toegangswegen. De voorbereidende nutswerken zijn ondertussen klaar. Begin november starten ook de riolerings- en wegeniswerken.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 08 apr 2021

  14 april werken in Binnenpad, week van 19 april openstelling eerste fases

   

  Vanaf 12 april starten de archeologen hun opgravingen op de Markt, tussen het gemeentehuis en het marktplein. We verwachten dat dit onderzoek ongeveer een week zal duren. In de week van 19 april willen we daar dan starten met de aanleg van de riolering.

   

  Zoals eerder gemeld zal volgende week een aannemer voor de nutsmaatschappijen werken uitvoeren op het Binnenpad. We weten inmiddels dat die werken zullen plaatsvinden op 14 april. Het Binnenpad wordt dan tijdelijk enkelrichting.

   

  In de tussentijd wordt de fietsenstalling op de Turnhoutsebaan afgewerkt met een dak en omliggende halfverharding. De bedoeling is om vanaf 19 april de Turnhoutsebaan, de Kattenberg en de Pastorijstraat terug te kunnen openstellen voor het verkeer.

 • 02 apr 2021

  Volgende week bouwverlof, levering fietsenstalling

   

  De week van 5 april neemt de aannemer voor de rioleringswerken verlof. Er zullen dan geen werken worden uitgevoerd aan de riolering of aan de wegenis. Diezelfde week wordt wel een fietsenstalling geleverd door een externe firma, die geplaatst wordt in de Turnhoutsebaan.

   

  Een aannemer voor de nutsmaatschappijen zal in de week van 12 april enkele dagen werken uitvoeren in het Binnenpad, dat tijdelijk enkelrichting zal worden. De exacte data worden ons nog meegedeeld.

 • 25 mrt 2021

  Betonwerken uitgesteld naar volgende week

   

  Door de voorspelde regen kan het betonstorten deze week niet meer doorgaan. De stort van de betonverharding ter hoogte van Turnhoutsebaan 18 en Pastorijstraat 8 zal worden uitgevoerd op dinsdag 30 maart, het inzagen zal worden uitgevoerd in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 maart.

   

  Dat wil zeggen dat er deze nacht en de nacht van vrijdag op zaterdag geen geluidshinder zal zijn. Verwacht wel geluidshinder in de nacht van dinsdag op woensdag, volgende week.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin