Projectoverzicht

KAS3016 - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 18 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Nu is het de beurt aan fase 2: de heraanleg van de Markt en de toegangswegen. De voorbereidende nutswerken zijn ondertussen klaar. Begin november starten ook de riolerings- en wegeniswerken.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 18 jun 2021

  Werken Retiesebaan starten 24 juni

   

  De werken op het marktplein en in het Binnenpad lopen wat vertraging op. Om die reden starten we de werken op de Retiesebaan pas op donderdag 24 juni. De werken lopen vanaf het kruispunt Binnenpad / Retiesebaan.

 • 15 jun 2021

  Vanaf 16 juni afsluiting Binnenpad

   

  Opgelet: op woensdag 16 juni wordt het Binnenpad zoals eerder vermeld afgesloten voor het verkeer. Vanaf morgen moet je de omleidingen volgen, de omleidingsplannen kan je terugvinden onder "Nieuws" op onze website.

 • 11 jun 2021

  Planning voor de week van 14 juni

   

  Aan de kerk zal de aannemer de klinkerverharding en de halfverhardingen tussen de groenzone verder afwerken. De rioleringsdeksels worden geplaatst in de nieuwe bestrating. We krijgen veel vragen over het planten van de bomen, dat is voorzien in november.

   

  In de Geelsebaan wordt de fundering van de rijweg aangelegd. Later starten we eerst met het aanleggen van de voetpaden.

   

  Op het Marktplein wordt nog enkele dagen gewerkt aan het nieuwe bufferbekken. Daarna worden de huisaansluitingen gerealiseerd.

   

  Op het Binnenpad wordt maandag 14 juni de signalisatie geplaatst en zal vanaf woensdag de garage naast kledingwinkel Butiq niet meer bereikbaar zijn. Woensdag of donderdag wordt de bestrating opgebroken tot voorbij het gemeentehuis.

   

  In de Retiesebaan, de verbinding met het Binnenpad wordt maandag de signalisatie klaargezet, maar wordt de straat pas in de loop van de week afgesloten, wanneer de werken aan het Binnenpad starten.

   

  Werken vanaf 6:30 tot 15:00: gezien het warme weer vraagt de aannemer toestemming aan de gemeente om een half uur vroeger te mogen starten. Voor volgende week is dat goedgekeurd, er wordt de hele week gewerkt vanaf 6:30 en 15:00.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin