Projectoverzicht

KAS3016 - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 18 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Nu is het de beurt aan fase 2: de heraanleg van de Markt en de toegangswegen. De voorbereidende nutswerken zijn ondertussen klaar. Begin november starten ook de riolerings- en wegeniswerken.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 02 dec 2020

  Bewonersbrief Fase 2

   

  De bewoners langs het traject van de werken kregen een bewonersbrief met meer informatie en formulieren om uit te hangen. Die brief kan je hieronder terugvinden.

 • 02 dec 2020

  Aangepaste planning fase 2 Pastorijstraat: verduidelijking

   

  Aquafin en de gemeente Kasterlee kregen enkele vragen over het verloop van de werken nu de rioleringswerken in de Pastorijstraat sneller starten. Concreet verandert er niets voor het verdere verloop van het project.

   

  De werken in de Pastorijstraat twee fases verdeeld: een voor de rioleringswerken, en een voor de heraanleg van de wegenis. Enkel de fase voor de rioleringswerken in de Pastorijstraat wordt sneller uitgevoerd. De fase voor de heraanleg van de wegenis in de Pastorijstraat blijft ongewijzigd. Die fase is immers sterk weersafhankelijk: bij vrieskou of regenweer kan er geen asfalt of beton gegoten worden. Daarom houden de asfaltproducenten binnenkort hun jaarlijkse winterstop: de heraanleg van de wegenis kan pas aanvatten nadat de centrales in het voorjaar terug opengaan. Om die reden blijft de rest van de planning ongewijzigd.

 • 30 nov 2020

  Veelgestelde vragen en praktische info

   

  Huisvuilophaling: tijdens de werken in de Pastorijstraat kan de vuilniswagen de werfzone niet betreden. De bewoners kunnen hun afval brengen naar een van deze vier ophaalpunten:

  • Turnhoutsebaan 26
  • Kruispunt Kattenberg & Hofstraat
  • Pastorijstraat 13
  • Kruispunt Markt & Geelsebaan

   

  Openbaar vervoer: tijdens de werken in de Pastorijstraat worden er tijdelijke haltes voorzien door De Lijn. Meer informatie kan je vinden op de website van De Lijn.

   

  Hinderpremie voor handelaars: onze medewerkers kregen enkele vragen over het toekennen van de hinderpremie voor handelaars. Wij namen daarvoor contact op met het Agentschap Innoveren en Ondernemen, dat bepaalt of een handelaar de hinderpremie kan krijgen:

   

  "Alle ondernemingen (die aan de voorwaarden voldoen) die in de hinderzone van de hinderpremie zijn gevestigd en voldoen aan de voorwaarden van de hinderpremie worden door ons automatisch aangeschreven.

  Bedrijven die geen brief ontvangen kunnen ons best e-mailen, dan kunnen wij specifiek nakijken wat de reden is.

  Ondernemingen mogen ons steeds e-mailen op hinderpremie@vlaio.be."

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin