Projectoverzicht

KTB3013 - Aanleg gescheiden riolering Vogelzangstraat
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 mei 2018

De werken zullen 29 maanden duren

Dit project voorzien in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Eekhoornstraat, Vogelenzangstraat en Vierhuizenstraat.

Je vindt alle informatie en updates op de website van de gemeente Kortenberg.

Nieuws en updates

 • 29 sep 2020

  Onderlaag asfalt in de Vogelenzangstraat

   

  Morgen, 30 september, wordt de onderlaag asfalt aangelegd in de Vogelenzangstraat. Na ongeveer vier uur is deze onderlaag uitgehard, nadien wordt de straat terug opengesteld voor het verkeer. Plaats vanavond je voertuig buiten de werkzone indien je tijdens de werkuren wil vertrekken.

 • 17 sep 2020

  Infobrief aanleg betonverharding

   

  Volgende week wordt in de Vogelenzangstraat de betonverharding aangelegd. Meer informatie kan je terugvinden in de bijgevoegde brief, die de bewoners in de bus kregen.

 • 13 jul 2020

  Planning werken Vogelenzangstraat

   

  Zoals eerder vermeldt zal de aannemer 3 augustus starten met de werken in de Vogelenzangstraat (Fase 2). Deze werken zullen op de volgende manier worden uitgevoerd;

   

  1) Opbraak van de wegverharding op maandag 3 augustus, de weg wordt voorzien van een steenslagbedding zodat men na de werkuren door kan.

  2) Plaatsen van de droogzuiging op dinsdag 4 augustus, deze verlaagt het grondwater zodat in een droge sleuf gewerkt kan worden.

  3) Wanneer het grondwater voldoende verlaagd is start men met de rioleringsaanleg vanaf de Eekhoornstraat, richting de Achterenbergstraat. Er wordt telkens een korte sleuf opengedaan, daar worden de rioleringsbuizen ingelegd en daarna gaat de sleuf terug dicht. Dan schuift de werkzone op naar het volgende segment, enzovoort.

  4) Nadat de riolering is aangelegd worden de woningen erop aangesloten. De bewoners ontvingen een formulier van de aannemer met de locatie van de aansluitingen, hang dit zeker zichtbaar aan je woning.

   

  Hinder

   

  Op maandag 3 augustus is de straat onbereikbaar voor voertuigen, terwijl de aannemer de verharding opbreekt. Na de werkuren (07:00 - 17:00) kan je terug met de wagen aan je woning. Ook tijdens de andere dagen zal het tijdens de werkuren moeilijk zijn je woning te bereiken met de wagen. Parkeer deze zeker in een andere straat voor 07:00.   Tijdens de werken kan de vuilniswagen de woningen niet bereiken. Op de kruispunten met de Achterenbergstraat en de Eekhoornstraat worden ophaalpunten voorzien voor huisvuil, PMD, karton, ...

   

  De werken voor de opbraak en de droogzuiging kunnen voor geluidshinder zorgen. Dit is niet te vermijden en hoort bij de te verwachten hinder voor wegeniswerken. Wordt deze hinder ondraaglijk, spreek dan even de aannemer aan op de werf, zodat naar een eventuele oplossing kan worden gezocht.

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Patrick Mantels

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Populierenlaan tegenover huisnummer 35