Nieuws

KTB3013 - Aanleg gescheiden riolering Vogelzangstraat
29 sep 2020

Onderlaag asfalt in de Vogelenzangstraat

 

Morgen, 30 september, wordt de onderlaag asfalt aangelegd in de Vogelenzangstraat. Na ongeveer vier uur is deze onderlaag uitgehard, nadien wordt de straat terug opengesteld voor het verkeer. Plaats vanavond je voertuig buiten de werkzone indien je tijdens de werkuren wil vertrekken.

17 sep 2020

Infobrief aanleg betonverharding

 

Volgende week wordt in de Vogelenzangstraat de betonverharding aangelegd. Meer informatie kan je terugvinden in de bijgevoegde brief, die de bewoners in de bus kregen.

13 jul 2020

Planning werken Vogelenzangstraat

 

Zoals eerder vermeldt zal de aannemer 3 augustus starten met de werken in de Vogelenzangstraat (Fase 2). Deze werken zullen op de volgende manier worden uitgevoerd;

 

1) Opbraak van de wegverharding op maandag 3 augustus, de weg wordt voorzien van een steenslagbedding zodat men na de werkuren door kan.

2) Plaatsen van de droogzuiging op dinsdag 4 augustus, deze verlaagt het grondwater zodat in een droge sleuf gewerkt kan worden.

3) Wanneer het grondwater voldoende verlaagd is start men met de rioleringsaanleg vanaf de Eekhoornstraat, richting de Achterenbergstraat. Er wordt telkens een korte sleuf opengedaan, daar worden de rioleringsbuizen ingelegd en daarna gaat de sleuf terug dicht. Dan schuift de werkzone op naar het volgende segment, enzovoort.

4) Nadat de riolering is aangelegd worden de woningen erop aangesloten. De bewoners ontvingen een formulier van de aannemer met de locatie van de aansluitingen, hang dit zeker zichtbaar aan je woning.

 

Hinder

 

Op maandag 3 augustus is de straat onbereikbaar voor voertuigen, terwijl de aannemer de verharding opbreekt. Na de werkuren (07:00 - 17:00) kan je terug met de wagen aan je woning. Ook tijdens de andere dagen zal het tijdens de werkuren moeilijk zijn je woning te bereiken met de wagen. Parkeer deze zeker in een andere straat voor 07:00. Tijdens de werken kan de vuilniswagen de woningen niet bereiken. Op de kruispunten met de Achterenbergstraat en de Eekhoornstraat worden ophaalpunten voorzien voor huisvuil, PMD, karton, ...

 

De werken voor de opbraak en de droogzuiging kunnen voor geluidshinder zorgen. Dit is niet te vermijden en hoort bij de te verwachten hinder voor wegeniswerken. Wordt deze hinder ondraaglijk, spreek dan even de aannemer aan op de werf, zodat naar een eventuele oplossing kan worden gezocht.

 

 

07 jul 2020

Toegankelijkheid tijdens bouwverlof

 

Het bouwverlof start op 13 juli. In de tussentijd zorgt de aannemer ervoor dat de straat toegankelijk is. In de huidige werkzone zal volledig de onderlaag asfalt gelegd zijn en zonder weerverlet zijn ook de voetpaden geklinkerd. Na het bouwverlof, vanaf 3 augustus, start de aannemer met de rioleringsaanleg in de laatste fase van de Vogelenzangstraat.

12 jun 2020

Volgende week aanleg asfalt

 

In de Eekhoornstraat wordt volgende week maandag, 15/06, de onderlaag asfalt aangelegd. Dinsdag 16/06 volgen dan de Vogelenzangstraat en de Vierhuizenstraat. Plaats je wagen voor maandagochtend buiten de werkzone, aangezien op de dag van de werken de straat niet bereikbaar zal zijn met de wagen.

29 mei 2020

Volgende week aanleg boordstenen

 

Dinsdag 2 juni zal de aannemer langs de kanten van de rijweg een koord spannen in de Vierhuizenstraat, Eekhoornstraat en Vogelenzangstraat (tussen Vierhuizen- en Eekhoornstraat), die de hoogte en loop van de nieuwe boordstenen aangeven. Let op dat je deze koord niet verplaatst of beschadigt, daarmee kunnen de werken vertraging oplopen.

 

Woensdag 3 en donderdag 4 juni worden dan de nieuwe boordstenen gegoten in beton. Ze worden ter plekke gestort in een gelijbekisting, met gebruik van een gespecialiseerde machine. We beginnen in de Vierhuizenstraat en werken daarna de andere straten af. Nadat de boordstenen geplaatst zijn brengt de aannemer de fundering aan van het nieuwe wegdek.

 

Hieronder kan je de infobrief terugvinden met meer informatie.

23 jan 2020

Werken gestart, rioleringsaanleg vanaf 3 februari

 

De aannemer is gestart met het frezen van het asfalt tussen Vogelenzangstraat 140 en Vierhuizenstraat 55. Het gefreesde asfalt wordt tijdelijk aangewend als steenslagbedekking zodat de straat bereikbaar blijft. Rond 29 januari zijn deze werken afgerond en plaatst de aannemer de droogzuiging.

 

Die droogzuiging verlaagt het grondwaterniveau zodat de sleuf voor de riolering droog blijft. Wij verwachten op 3 februari te kunnen starten met de aanleg van de riolering.

19 dec 2019

Bouwverlof tot en met 12 januari

 

De aannemer is in kerstverlof gegaan na de riolering te hebben aangelegd in de Eekhoornstraat. De werken worden hervat op 13 januari, wanneer de huisaansluitingen in de Eekhoornstraat worden opgestart. Vanaf dan wordt er ook riolering aangelegd in de Vogelenzangstraat.

05 dec 2019

Volgende week kruispunt afgesloten

 

Opgelet: om de riolering ter plekke te kunnen aanleggen wordt op maandag 9 december het kruispunt van de Eekhoornstraat en de Vogelenzangstraat afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers zullen kunnen passeren, fietsers dienen de fiets aan de hand te nemen. Het kruispunt blijft afgesloten tot en met vrijdag 13 december. Vrijdagavond wordt het opengesteld voor plaatselijk verkeer.