Projectoverzicht

LRN3005 - RioP Laarne: Bontinckstraat
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 oktober 2020

De werken zullen 19 maanden duren

Met deze werken zal een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd in de Bontinckstraat, Zauwerstraat, Kleine Zauwerstraat, Pennemansbaan, Dendermondsesteenweg, Baron Tibbautstraat, Loereveldstraat en Donkerwegel. Daarmee zullen regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater wordt naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie gevoerd, het regenwater wordt zoveel mogelijk lokaal gehouden via infiltratie of andere maatregelen. Op deze manier sluiten we het afvalwater van meer dan 500 inwoners bijkomend aan op de riolering zodat het gezuiverd word op de zuiveringsinstallaties van Berlare en Laarne. Momenteel wordt dat afvalwater ongezuiverd op de grachten beken geloosd.

 

Als gevolg van de Coronacrisis wordt de start van de werken uitgesteld, vermoedelijk tot oktober. In de tussentijd vinden enkele voorbereidende werken plaats waarvoor het verkeer niet volledig wordt onderbroken. De exacte timing is nog niet bekend, de bewoners zullen worden geïnformeerd zodra de omstandigheden het toelaten. Afhankelijk van de geldende richtlijnen voor de start van de werken gebeurt dat met een infovergadering of een infobrief.

 

Tijdens fase 1A, 1B en 2A zullen lijnen 36 en 37 van De Lijn ernstig verstoord zijn. Wij raden u aan om de website of de app van De Lijn te consulteren voor de meest actuele info.

Nieuws en updates

 • 01 feb 2021

  Signalisatieplan Zauwerstraat

   

  De werken in de Zauwerstraat gaan volgende week van start. Als bijlage vind je alvast het signalisatieplan dat vanaf 8 februari zal ingaan.

 • 18 jan 2021

  Werken in de Pennemansbaan, planning Zauwerstraat aangepast

   

  In de Pennemansbaan start de aannemer met de wegeniswerken. We verwachten deze fase voorlopig af te werken in de tweede helft van februari, op dat moment zal de onderlaag asfalt worden aangelegd in afwachting van de definitieve asfaltering.

   

  De werken in de Zauwerstraat worden iets anders uitgevoerd dan eerst gepland. De fase Zauwerstraat, Kleine Zauwerstraat tot Bontinckstraat 27 zal niet wijzigen: we starten in de Zauwerstraat van de gewestweg tot de AVEVE en werken dan, vanaf 8 februari, in de rest van de Zauwerstraat. De Kleine Zauwerstraat wordt uitgevoerd nadat de werken in de Zauwerstraat ver genoeg gevorderd zijn. Op die manier verbeteren we de bereikbaarheid van de Kleine Zauwerstraat tijdens de werken.

 • 09 dec 2020

  Planning tot het kerstverlof, werken in het voorjaar

   

  In de Dendermondsesteenweg tussen Bosstraat en Pennemansbaan en in de Baron Tibbautstraat zijn de riolering en fietspaden aangelegd. De aannemer zorgt nog voor de afwerking van de opritten en bermen, zodat alles toegankelijk is tegen het kerstverlof. Openstelling van de gewestweg is momenteel voorzien op vrijdag 18/12.

   

  In de Pennemansbaan zijn de rioleringswerken ondertussen ook opgestart vanaf de Dendermondsesteenweg in de richting van de Gaverstraat. Bij het beëindigen van de werken tegen het kerstverlof zal er specifieke aandacht gaan naar de toegankelijkheid van de opritten, zeker in het geval de rioleringswerken nog niet volledig afgerond zouden zijn.

   

  In de Loereveldstraat is de aansluiting op het kruispunt Loereveldstraat-Baron Tibbautstraat uitgevoerd, maar worden de komende werken nog enkele voorbereidende werken uitgevoerd door de nutsmaatschappijen. Nadien kunnen we met de rioleringswerken starten, het plaatsen van de bemaling is voorzien in de week van 4 januari. In de week van 11 januari zal gestart worden met de rioleringswerken als de weersomstandigheden dit toelaten.

   

  In de Bontinckstraat (ongeveer 90 meter werkzone vanaf de N445) wordt de aanleg van de riolering voorzien in de loop van januari. De volledige heraanleg van het eerste deel van de Bontinckstraat wordt ingepland in functie van de voortgang van de andere fases en in functie van de lokale verkeersafwikkeling.

   

  In februari starten we dan met de werken in de Zauwerstraat en de Kleine Zauwerstraat tot de Bontinckstraat. We leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan. Er dient ook nog gewerkt te worden aan de waterloop tussen de Baron Tibbautstraat en de Loereveldstraat: deze werken worden ingepland bij gunstige weersomstandigheden, dus er is nog geen definitieve planning voor.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier