Projectoverzicht

NIV3005 - RioP Ninove: riolering Pollarestraat (O203054)
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 maart 2019

De werken zullen 22 maanden duren

Met deze werken willen de stad Ninove en RioPact (een samenwerking tussen De Watergroep en Aquafin) een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Pollarestraat, Vooruitgangstraat en Kaatsweg. Het wegdek en de voetpaden worden vernieuwd.

We starten met de werken aan de Dender in de Kaatsweg, ter hoogte van het stadspark, en gaan zo door via de Vooruitgangstraat naar de Pollarestraat. Over het gehele project wordt de riolering vernieuwd: er komt een aparte afvoer voor afvalwater en een voor regenwater. Het verzamelde afvalwater zal afgevoerd worden naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie te Ninove, het regenwater bufferen we ter hoogte van het stadspark in een gracht. Zo voeren we het vertraagd af naar de Dender. 

Nieuws en updates

 • 27 mei 2020

  Riolerings- en wegeniswerken afgerond

   

  De werken aan de rioleringsbuizen en de wegenis zijn klaar. De aannemer zal af en toe nog aanwezig zijn om de laatste opmerkingen weg te werken. Tussen de Vooruitgangstraat en de Brusselstraat moeten er nog werken gebeuren aan de kruispunten en aan het pompstation.

 • 28 apr 2020

  Volgende week asfaltwerken

   

  De aannemer plant om op dinsdag 5 mei de toplaag asfalt aan te leggen in de Vooruitgangstraat en de Pollarestraat. Vrijdag 8 mei worden dan de kruispunten geasfalteerd. Nadien worden de belijningen aangebracht. Deze werken zijn sterk weersafhankelijk aangezien je bij regen geen asfalt kan leggen. De planning kan dus nog opschuiven.

   

  Tijdens deze werken is de straat niet bereikbaar voor het verkeer. Op 5 mei en 8 mei kan je dus best je wagen voor de werkuren op een andere locatie parkeren. 

 • 20 apr 2020

  Werken hervat, asfalt begin mei

   

  De aannemer heeft voldoende aangepaste werkmethodes om de werken te kunnen hervatten. Alles wordt in het werk gesteld om in de week van 4 mei de toplaag asfalt te kunnen leggen. Op dat moment zal de straat enkele dagen niet toegankelijk zijn met de wagen.

   

  Respecteer veiligheidsmaatregelen Covid-19

   

  Spreek je iemand van de aannemer aan op de werf? Bewaar dan a.u.b. de minimumafstand van 1,5 meter. Dit zowel voor je eigen gezondheid als die van de medewerkers van de aannemer. Alvast bedankt hiervoor.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tim Cortier

Werfleider aannemer

Dienst Openbare Werken

Stad Ninove