Projectoverzicht

OVI3020 - Jean Tombeurstraat, Alf. Moerenhoutstraat
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 juni 2020

De werken zullen 11 maanden duren

Een veilige omgeving in harmonie met water

De gemeente Overijse en Aquafin bundelen hun krachten voor de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Jean Tombeurstraat, Alf. Moerenhoutstraat en een stukje Speelberg. Door het afvalwater en  het regenwater apart af te voeren, werken we verder aan de sanering van de IJse en aan de uitbouw van het rioolnet in Overijse. Onze doelen zijn propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water.

Na de aanleg van het gescheiden rioolstelsel loopt het zuivere regenwater rechtstreeks naar de IJse, het afvalwater belandt in de verzamelriool en wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het gezuiverde water zal op zijn beurt in de IJse stromen.

Tijdens dit project combineert de gemeente Overijse deze rioleringswerken met de aanleg van een nieuw en comfortabel wegdek, met aandacht voor de fietsverbinding en snelheidsbeperkende maatregelen. We streven de werken af te ronden in de zomer van 2021.

Gescheiden afvoer van afval- en regenwater

In de Jean Tombeurstraat en Alf. Moerenhoutstraat, en tot aan Speelberg 50 -52 leggen we een gescheiden rioolstelsel aan. Het regenwater wordt in een aparte rioolbuis afgevoerd naar de IJse. Na afloop van de werken stroomt het propere regenwater rechtstreeks in de waterloop.

Tegelijk wordt een tweede rioolbuis geplaatst voor het vuile afvalwater. De vuilwaterriool (DWA) sluit aan op de verzamelriool aan de Watermolen. Van daaruit wordt het afvalwater verder getransporteerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Het gezuiverde water belandt vervolgens in de IJse.

In de Alf. Moerenhoutstraat ligt vandaag tussen de huisnummers 85 en 95 nog geen riool. Ook hier wordt een gescheiden rioolstelsel voorzien. Het afvalwater uit het lager gelegen deel wordt opgepompt naar de hoofdweg van de Alf. Moerenhoutstraat. Het regenwater dat afstroomt naar de hoofdweg wordt ook opgevangen, het regenwater dat afstroomt naar Tenots zal infiltreren. Dit is vandaag trouwens al zo.

Het wegdek in de Jean Tombeurstraat en de Alf. Moerenhoutstraat wordt daarnaast vernieuwd. De gemeente laat een nieuw en comfortabel wegdek aanleggen met aandacht voor de fietsverbinding en snelheidsminderende maatregelen.

Resultaat van de werken

 • Er stroom minder ongezuiverd afvalwater in de Ijse, waardoor de waterkwaliteit van de waterloop verbetert
 • De geuroverlast vanuit de straatkolken langs het traject wordt opgelost
 • De straten hebben een nieuw wegdek

Nieuws en updates

 • 01 apr 2021

  Aanleg toplaag asfalt nu voorzien in week 19 april

   

  Momenteel brengt de aannemer nog enkele rioleringsdeksels op de juiste hoogte. Ook werkt hij hier en daar kleine zaken af.

   

  In de week van 5 april wordt er niet gewerkt.

   

  In de week van 12 april wordt in Hagaard nog een klein stukje riolering bijkomend aangelegd. Hierdoor staat de aanleg van de toplaag asfalt nu gepland in de week van 19 april. Aansluitend wordt de belijning aangebracht.

   

  De aannemer informeert je per brief over de juiste planning van deze laatste werken.

 • 10 mrt 2021

  Toplaag asfalt gepland in week 12 april

   

  In de week van 12 april wordt in heel de Jean Tombeurstraat, de Alf. Moerenhoutstraat (ook in het doodlopende zijstraatje) en Speelberg de toplaag asfalt gelegd.

   

  In de week van 19 april wordt de belijning getrokken zodat de straten op 23 april kunnen worden opengesteld voor alle verkeer.

   

  Zoals steeds kan deze planning wijzigen bij slecht weer. De aannemer informeert je per brief over de juiste planning.

   

 • 10 mrt 2021

  Terug plaatselijk verkeer mogelijk langs Speelberg

   

  Vanaf maandag 15 maart kan in Speelberg over het nieuwe stukje kasseien worden gereden. Plaatselijk verkeer kan dan weer normaal door.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Glenn Vanhaeren

Werfleider aannemer Viabuild

Locatie werfkeet:

hoek Molendreef - Jean Tombeurstraat