Projectoverzicht

OVI3020 - Jean Tombeurstraat, Alf. Moerenhoutstraat
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 juni 2020

De werken zullen 13 maanden duren

Een veilige omgeving in harmonie met water

De gemeente Overijse en Aquafin bundelen hun krachten voor de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Jean Tombeurstraat, Alf. Moerenhoutstraat en een stukje Speelberg. Door het afvalwater en  het regenwater apart af te voeren, werken we verder aan de sanering van de IJse en aan de uitbouw van het rioolnet in Overijse. Onze doelen zijn propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water.

Na de aanleg van het gescheiden rioolstelsel loopt het zuivere regenwater rechtstreeks naar de IJse, het afvalwater belandt in de verzamelriool en wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het gezuiverde water zal op zijn beurt in de IJse stromen.

Tijdens dit project combineert de gemeente Overijse deze rioleringswerken met de aanleg van een nieuw en comfortabel wegdek, met aandacht voor de fietsverbinding en snelheidsbeperkende maatregelen. We streven de werken af te ronden in de zomer van 2021.

Gescheiden afvoer van afval- en regenwater

In de Jean Tombeurstraat en Alf. Moerenhoutstraat, en tot aan Speelberg 50 -52 leggen we een gescheiden rioolstelsel aan. Het regenwater wordt in een aparte rioolbuis afgevoerd naar de IJse. Na afloop van de werken stroomt het propere regenwater rechtstreeks in de waterloop.

Tegelijk wordt een tweede rioolbuis geplaatst voor het vuile afvalwater. De vuilwaterriool (DWA) sluit aan op de verzamelriool aan de Watermolen. Van daaruit wordt het afvalwater verder getransporteerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Het gezuiverde water belandt vervolgens in de IJse.

In de Alf. Moerenhoutstraat ligt vandaag tussen de huisnummers 85 en 95 nog geen riool. Ook hier wordt een gescheiden rioolstelsel voorzien. Het afvalwater uit het lager gelegen deel wordt opgepompt naar de hoofdweg van de Alf. Moerenhoutstraat. Het regenwater dat afstroomt naar de hoofdweg wordt ook opgevangen, het regenwater dat afstroomt naar Tenots zal infiltreren. Dit is vandaag trouwens al zo.

Het wegdek in de Jean Tombeurstraat en de Alf. Moerenhoutstraat wordt daarnaast vernieuwd. De gemeente laat een nieuw en comfortabel wegdek aanleggen met aandacht voor de fietsverbinding en snelheidsminderende maatregelen.

Resultaat van de werken

 • Er stroom minder ongezuiverd afvalwater in de Ijse, waardoor de waterkwaliteit van de waterloop verbetert
 • De geuroverlast vanuit de straatkolken langs het traject wordt opgelost
 • De straten hebben een nieuw wegdek

Nieuws en updates

 • 12 jan 2021

  Gieten boordstenen in laatste deel Alf. Moerenhoutstraat

   

  Op woensdag 13 en donderdag 14 januari giet de aannemer de boordstenen ter plaatse in beton vanaf Alf. Moerenhoutstraat 44 tot en met het stukje Speelberg. Parkeer je auto voor 7 uur buiten de werfzone.

   

  Eens de boordstenen zijn gegoten, kun je ongeveer 2 weken niet op je oprit. Het beton moet immers uitdrogen.

   

  Nadat de boordstenen zijn getrokken, gaat de aannemer verder met de aanleg van het voetpad.

   

  Het valt af te wachten of eind januari de onderlaag asfalt kan worden gelegd. Dit is immers afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij felle regen of vrieskou kan geen asfalt worden gegoten.

   

 • 18 dec 2020

  Inrit Alf. Moerenhoutstraat in Speelberg afgesloten aan nummer 50

   

  Tijdens de kerstvakantie zal je vanuit Speelberg de Alf. Moerenhoutstraat niet kunnen inrijden. Je kunt wel omrijden langs Hagaard.

   

  Dit doen we voor de veiligheid. We vrezen immers dat er anders te veel en te snel verkeer over de gebonden steenslag in de Alf. Moerenhoutsstraat zal rijden, wat mogelijk schade kan veroorzaken. Vanuit het centrum geraak je langs Alf. Moerenhoutstraat en Hagaard wel richting autosnelweg.

   

 • 16 dec 2020

  Bouwverlof

   

  Van vrijdag 18 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021 is het bouwverlof. We wensen je alvast een fijn eindejaar toe.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Glenn Vanhaeren

Werfleider aannemer Viabuild

Locatie werfkeet:

hoek Molendreef - Jean Tombeurstraat