Projectoverzicht

OVI3021 - J. Bt. Dekeyserstraat en E. Carelsstraat
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 26 april 2021

De werken zullen 11 maanden duren

De gemeente Overijse en Aquafin slaan de handen in elkaar voor de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de J. Bt. Dekeyserstraat en de E. Carelsstraat. 

We gaan het afvalwater van de woningen aansluiten op de hoofdriool in de Leegheid en afvoeren naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Daar lozen we het gezuiverde afvalwater in de IJse. Het propere regenwater houden we zoveel mogelijk ter plaatse. Waar mogelijk laten we het infiltreren, en het overtollige regenwater gaat rechtstreeks de IJse in. Hiermee zetten we een nieuwe, belangrijke stap in de verdere sanering van de IJse en de uitbouw van het gemeentelijke rioolnet.

Tegelijk wordt de Dr. J.P. Dieudonnéstraat groener en duurzamer ingericht, creëren we een veilige fietsomgeving, integreren we het Park Groothuys in de openbare ruimte en verfraaien en vergroenen we de openbare ruimte.

Wat zal het resultaat zijn

Het resultaat van de werken zal zijn dat:

 • Minder ongezuiverd afvalwater in de IJse loopt, waardoor de waterkwaliteit van de waterloop verbetert.
 • Meer regenwater infiltreert en in de IJse loopt, wat de kans op wateroverlast verkleint.
 • Een veilige wandel- en fietsverbinding ontstaat.
 • De dorpskern groener en aangenamer wordt

Centrum bereikbaar

Tijdens de werken in de J. Bt. Dekeyserstraat blijft het centrum van Overijse makkelijk bereikbaar met de auto en dit via:

 • De Fr. Verbeekstraat
 • De Speelberg, Alf. Moerenhoutstraat en Jean Tombeurstraat
 • De Brusselsesteenweg en Waversesteenweg naar de Stationsstraat
 • De Schavei

Parkeren kan op het Justus Lipsiusplein, het Stationsplein, het Begijnhofplein of in de Stationsstraat.

Geen doorgaand verkeer in J. Bt. Dekeyserstraat

De hele duur van de werken blijft de J. Bt. Dekeyserstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. We hebben een omleiding voorzien. De bussen van De Lijn volgen een aangepast traject.

Meer weten over de omleiding

Meer weten over de bussen van De Lijn

Verneem alles over deze werken,
bekijk de video

Nieuws en updates

 • 16 jun 2021

  Aannemer start tot 9 juli om 6.30 uur

   

  Omdat hij voor de start van het bouwverlof nog flink wat (riolerings)werken moet uitvoeren, heeft de aannemer toelating gevraagd en gekregen om de werkdag om 6.30 uur te beginnen. Deze toelating geldt tot en met vrijdag 9 juli 2021.

   

  De aannemer dient ook voorzorgen te nemen zodat de eventuele hinder tot een minimum beperkt blijft.

   

  Door vroeger te starten, moet het voor de aannemer mogelijk zijn om voor de start van het bouwverlof de riolering te leggen in de J. Bt. Dekeyserstraat (tussen de Leegheid en de Terhulpensesteenweg) en in de E. Carelsstraat, en de straten af te dekken met een laag steenslag zodat de woningen en de parkings bereikbaar zijn.

 • 16 jun 2021

  Op 24 juni start aanleg riolering vanaf Leegheid

   

  Vandaag (woensdag 16 juni) plaatst de aannemer een grote betonnen ondergrondse constructie ter hoogte van de Leegheid. Hiervoor wordt een telescopische kraan ingezet. Zoals eerder aangekondigd zijn de parkings aan de Leegheid en Beter Wonen vandaag tijdelijk niet toegankelijk.

   

  Op donderdag 17 juni wordt rondom de constructie verder beton aangegoten. Als de weersomstandigheden meezitten, dan kan de put vrijdagnamiddag worden gedicht.

   

  Op maandag 21 juni begint de aannemer dan riolering te leggen vanaf de Leegheid in de richting van de Terhulpensesteenweg.

   

  Tussen het Stationsplein en het Begijnhof sluit De Watergroep ondertussen nog enkele woningen aan op het vernieuwde drinkwaternet.

   

  teaser
 • 08 jun 2021

  Toegang postkantoor aangepast

   

  Omdat de postwagens tijdelijk niet langs de J. Bt. Dekeyserstraat tot in het postkantoor geraken, werd in overleg met bPost een oplossing gezocht. De postwagens rijden vanaf nu tot voor de ingang van het postkantoor in de Gebr. Danhieuxstraat.

   

  In de straat is voor de postwagens een zone voorbehouden om te laden en te lossen. In de doorgang voor auto's werden verkeersremmers geplaatst.

   

  Ook voor voetgangers wordt een doorgang vrijgehouden. Deze is duidelijk aangegeven. Respecteer de verkeerssignalisatie en hou het veilig!

   

  teaser

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Algemeen contact werken nutsbedrijven

Referentienummer JMS 424296

Jeroen Van Cotthem

Werfleider aannemer Bruggeman - Maes

Locatie werfkeet

Hoek Terhulpensesteenweg – J. Bt. Dekeyserstraat