Projectoverzicht

20080 - Collector Leuvensesteenweg fase 3
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 april 2017

De werken zullen 26 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater van Bekkevoort-centrum, dat nu in de Vijversloop belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Diest terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 2130 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

De werken vinden eerst plaats op de Staatsbaan (N2) tussen de oprit E314 en het centrum van Bekkevoort. Daarna wordt er gewerkt op de Staatsbaan (N2)  tussen de oprit E314 en het centrum van Assent. 

Na de rioleringswerken, bij de heraanleg van het wegdek, investeert de gemeente Bekkevoort in verkeersveiligheid door aangepaste fietspaden te voorzien. Ten slotte legt het Agentschap Wegen en Verkeer na de werken nieuwe bushavens aan.

Nieuws en updates

 • 13 feb 2019

  Riolerings- en wegenwerken zijn klaar

  De rioleringswerken en de wegenwerken die hiervoor nodig waren, zijn afgerond. Om de veiligheid te verbeteren, zal deze week en volgende week naast het nieuwe fietspad nog een leuning aangebracht worden. Op andere plaatsen wordt een flauwere talud voorzien. Pas daarna kan het fietspad op een veilige manier terug opengesteld worden.

  Wegbeheerder Administratie Wegen en Verkeer (AWV) wil tussen beide op- en afrittencomplexen ook de noordzijde vernieuwen. Dit zal gefaseerd gebeuren vanaf begin maart. Doorgaand verkeer blijft mogelijk in beide richtingen. Alle werken zouden voor het bouwverlof van juli 2019 klaar moeten zijn.

 • 12 okt 2018

  Laatste werken zijn bezig

  De aannemer begint met de laatste werkzaamheden. Alle riolering ligt inmiddels, op enkele doorsteken na. De volgende weken wordt een fietspad aangelegd tussen de E314 en de Nieuwstraat in Assent. Als alles verder volgens planning verloopt, dan zijn de werken eind november voltooid.

 • 04 sep 2018

  Komende 3 weken plaatselijk beurtelings verkeer op Staatsbaan

  Vandaag 4/9 start de aannemer met het maken van de doorsteken in de rijbaan om de woningen aan de overzijde mee aan te sluiten op de nieuwe riolering. Op de Staatsbaan blijft ondertussen doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Het verkeer zal ter hoogte van de werken beurtelings geregeld worden door middel van verkeerslichten. Deze werken duren ongeveer 3 weken. Nadien zijn de rioleringswerken volledig klaar en volgt de aanleg van het fietspad en de bushaltes en wordt de nieuwe wegsignalisatie aangebracht.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Het volledige project duurt tot december 2018. Dit betekent niet dat de bewoners en handelaars 1.5 jaar hinder voor hun deur zullen hebben.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Yves Willems - aannemer DCA

locatie werfkeet: Staatsbaan N2 (Bekkevoort)