Projectoverzicht

20081C - Collector Berkstraat -> deel ZG Diest
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 oktober 2018

De werken zullen 9 maanden duren

Het afvalwater van de Berkstraat en het noordelijke deel van de Eugeen Coolsstraat wordt opgevangen en naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Diest getransporteerd langs de collector die onlangs in de staatsbaan werd aangelegd . Het regenwater wordt afzonderlijk afgevoerd. Het wordt beneden, langsheen de staatsbaan, opgevangen in baangrachten en in een recent gebouwd bufferbekken.

Nieuws en updates

 • 01 jul 2019

  Belangrijkste hinder voorbij, werken klaar voor bouwverlof

   

  Vorige week is de toplaag asfalt op de rijweg en de fietspaden aangebracht. De belangrijkste hinder voor de bewoners is nu voorbij. De aannemer zal nog de markering op de weg aanbrengen en de nieuwe signalisatie plaatsen. Voor het bouwverlof volgen nog enkele kleine afwerkingen.

   

  Op 12 juli gaat de aannemer in verlof. Er wordt een rondgang gedaan om na te kijken of alles correct is afgewerkt, als daar geen opmerkingen meer worden geformuleerd zijn de werken effectief klaar.

 • 06 jun 2019

  Begin juli toplaag asfalt

   

  Volgende week worden de klinkerwerken afgerond en zal op de rijweg de middengeleider in beton worden geplaatst. Woensdag 12/06 worden nog de laatste kopmuren aangebracht in de grachten.

   

  Begin juli wordt dan de toplaag asfalt aangebracht: 5 juli het fietspad en op 8 juli de rijweg. Verder die week worden er nog enkele afwerkingen gerealiseerd. Op vrijdag 12/07 begint het bouwverlof, dan zijn de werken grotendeels klaar.

 • 23 mei 2019

  Werken vermoedelijk begin juli helemaal klaar

   

  De aannemer heeft in de Eugeen Coolsstraat de onderlaag asfalt van het fietspad grotendeels geplaatst. Ook de grachten zijn klaar, de bermen worden momenteel afgewerkt.

   

  Vanaf maandag 27 mei worden de putdeksel in de rijweg opgehaald. Ze worden even hoog gelegd als de toplaag asfalt die daarna wordt aangebracht. We verwachten dat dit alles ongeveer 2 weken zal duren. Als alles verder volgens planning verloopt, dan zijn de werken begin juli helemaal klaar.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Kris Aerts - aannemer DCA

Locatie werfkeet: hoek Berkstraat - Staatsbaan