Projectoverzicht

20081C - Collector Berkstraat -> deel ZG Diest
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 oktober 2018

De werken zullen 10 maanden duren

Het afvalwater van de Berkstraat en het noordelijke deel van de Eugeen Coolsstraat wordt opgevangen en naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Diest getransporteerd langs de collector die onlangs in de staatsbaan werd aangelegd . Het regenwater wordt afzonderlijk afgevoerd. Het wordt beneden, langsheen de staatsbaan, opgevangen in baangrachten en in een recent gebouwd bufferbekken.

Nieuws en updates

 • 20 mei 2019

  Half juni legt aannemer toplaag asfalt

   

  In de Eugeen Coolsstraat werd de afgelopen week de onderlaag asfalt van het fietspad aangebracht. Ondertussen is de aannemer druk in de weer om de opritten van de woningen af te werken. Tegelijk gaan de werken verder aan de grachten in het buitengebied. Deze zullen worden gebruikt als buffer om regenwater op te vangen.

   

  De aannemer voorziet dat hij midden juni de toplaag asfalt kan leggen. We verwachten dat de werf kan worden afgewerkt tegen het bouwverlof in juli.

 • 18 apr 2019

  Aanleg fietspaden in Eugeen Coolsstraat

  Zoals voorzien werd vorige week de onderlaag asfalt van de rijweg aangebracht. Momenteel legt de aannemer de fietspaden aan in de Eugeen Coolsstraat. Hij is begonnen met het plaatsen van de boordstenen. Op de plaatsen waar open grachten komen, wordt eerst de basis van de gracht gelegd. In de tweede helft van mei wordt de onderlaag asfalt gelegd op de fietspaden. Eens de fietspaden zover zijn, worden de opritten naar de huizen aangewerkt. Als alles verder volgens planning verloopt, dan zullen de werken einde juni klaar zijn.

 • 11 apr 2019

  Woningen Eugeen Coolsstraat beter bereikbaar

  Vanaf vrijdagavond zul je als inwoner van de Eugeen Coolsstraat terug over een verharde rijweg tot aan je woning geraken. Voor doorgaand verkeer blijft de werf echter nog steeds afgesloten voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegenwerkers. De werken schieten intussen aardig op en zitten zelfs wat voor op de planning. Het is mogelijk dat de werken voor het zomerbouwverlof klaar zullen zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Kris Aerts - aannemer DCA

Locatie werfkeet: hoek Berkstraat - Staatsbaan