Projectoverzicht

20220A - Verbindingsriolering Stationsstraat deel A
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 augustus 2017

De werken zullen 23 maanden duren

Met dit project wil Aquafin het afvalwater van de Stationsstraat dat nu nog in de Dorpsbeek en bestaande grachten belandt, aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Mechelen Noord. Het gaat om het afvalwater van meer dan 2000 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en zal worden gezuiverd. Aquafin zal werken uitvoeren in de Stationsstraat.

Nieuws en updates

 • 15 mei 2019

  Kruispunt Stationsstraat - Pleinstraat - Vossevelden moet opnieuw

   

  Wegens een schadegeval zal het verhoogde kruispunt opnieuw aangelegd moeten worden. Er wordt momenteel onderzocht om dat voor het bouwverlof 2019 te kunnen uitvoeren en afhandelen.

 • 19 dec 2018

  Toegankelijkheid Stationsstraat

   

  Als alles goed gaat kan nog voor het einde van de week, normaal gezien op 20/12, de Stationsstraat volledig terug worden opengesteld.

 • 09 nov 2018

  Planning tot aan de winterstop

   

  Fase 2.

  In de fase van de Heisbroekweg tot de Dorpsbeek is de aanleg van de riolering en huisaansluitingen voltooid. De straat werd terug berijdbaar gemaakt met de onderlaag asfalt en de aannemer plaatst momenteel de lijnvormige elementen (goten & boordstenen). In december voorzien wij de aanleg van de toplaag asfalt, nog voor de winterstop. Wanneer die geplaatst is dient enkel de belijning nog te worden geplaatst, mits de laatste kleine afwerkingen. Daarna zal de aannemer de werf opkuisen en zijn de werken voorbij.

   

  Fase 3.

  In de eerste helft van deze maand zal de aannemer de onderlaag en de toplaag asfalt leggen, vanaf de Dorpsbeek tot de Markt. De voetpaden en opritten zullen tegen het kerstverlof worden afgewerkt. Het verhoogd kruispunt Vossevelden-Pleinstraat wordt vanaf 20 november gedurende twee weken afgesloten zodat het kan worden aangelegd in betonklinkers. Daarna worden de fietssugestiestroken aangebracht in okerkleurige markering.

   

  Bijkomend wordt in de Drevendaal, grenzend aan de Fortse Steenweg, een aanpassing uitgevoerd aan de grachtinbuizingen die moeten worden verdiept. De doorgang in de straat zal tijdelijk bemoelijkt worden het verkeer wordt omgeleid via de Heisbroekweg. De werken zijn 08 november aangevat en zullen ongeveer een week duren.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

De werken starten op 1 augustus en zullen ongeveer 24 maanden duren.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Uli Lenaerts - Vangeel Wegenbouw BVBA (aannemer)

Locatie werfkeet: Kruispunt Heisbroekweg - Stationstraat