Projectoverzicht

20354 - Collector Tielt-Winge fase 2
Last update: 22 feb 2019

Startdatum: 01 augustus 2017

De werken zullen 19 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater van De Heuvelstraat, Kruisstraat, Ralisweg, Armand De Keyserstraat en Hellekens dat nu in de Motte belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie van Tielt-Winge in de Rilaarse weg terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 900 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Deze werken bieden de mogelijkheid om op termijn het afvalwater van in totaal 1300 mensen te zuiveren.

Nieuws en updates

 • 14 dec 2018

  Heuvelstraat open voor alle verkeer

  Vanaf 21 december gaat de Heuvelstraat terug open voor alle verkeer. Ook De Lijn volgt vanaf dan opnieuw de normale reisweg. Het grootste deel van de werken is achter de rug. Begin 2019 werken de de zijstraat Hellekens verder af. We verwachten dat we hier midden maart 2019 klaar zullen zijn.

 • 18 sep 2018

  Afwerking Heuvelstraat in zicht

  In de Heuvelstraat, tussen Kruisstraat en Stevenstraat, werd afgelopen week de onderlaag asfalt geplaatst. Momenteel legt de aannemer langs een straatkant de fundering van het fietspad. Komende vrijdag wordt het fietspad ook effectief getrokken. Aansluitend vervangt De Watergroep de waterleiding aan de overzijde, tussen Heuvelspanseel tot Stevensstraat. Zodra dit klaar is, kan ook aan deze kant het fietspad worden aangelegd. Nadien werkt de aannemer de opritten af en wordt toplaag de asfalt gelegd.

 • 31 aug 2018

  Vervangen waterleiding vanaf 10 september

  In de Heuvelstraat, tussen Kruisstraat en Stevensstraat, worden de boordstenen afgewerkt en de onderlaag asfalt aangelegd. Aansluitend, waarschijnlijk vanaf 10 september, vervangt De Watergroep de waterleiding vanaf Heuvelspanseel tot Stevensstraat aan de linkerzijde. Nadien werkt de aannemer de fietspaden en inritten af. Tot slot wordt de toplaag asfalt geplaatst.

Dit project volgen

Praktische info

De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd zodat de woningen maximaal bereikbaar blijven.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tom Jamaer - aannemer Besix Infra

locatie werfkeet: kruispunt Heuvelstraat en Broekstraat (Tielt-Winge)