Nieuws

20466 - Verbindingsriolering Weynesbaan
23 mei 2023

Riolering Leliestraat bijna klaar, daarna start opbouw

 

In de Leliestraat lopen de rioleringswerken stilaan ten einde. We verwachten dat ze eind deze week afgerond zijn.

 

De huisaansluitingen worden vernieuwd of aangesloten op de nieuwe riolering. Tegelijk legt de aannemer een steenslagfundering.

 

Verdere planning

 

Hoe ziet de planning er verder nog uit?

  • Tot en met dinsdag 30 mei werken we de riolering aan, brengen we de huisaansluitingen in orde en leggen we steenslagfundering.
  • Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni worden de kantstroken en de boordstenen gegoten in beton.
  • Vanaf maandag 5 juni plaatsen we de steenslagfundering tussen de kantstroken. Vermoedelijk vrijdag 9 juni brengen we de onderlaag asfalt aan.

 

Bereikbaarheid van de opritten

 

Door deze werken zijn de opritten naar de woningen niet beschikbaar, en dit vanaf 31 mei tot de onderlaag asfalt is gegoten. Daarna worden ook hier de putdeksels opgehaald met het oog op de aanleg van de toplaag. Deze is voorzien in de tweede helft van juni. Meer info volgt.

 

23 mei 2023

Opbouw rijweg in Oude Booischotsebaan en Zonnebloemstraat

 

Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni wordt het beton gegoten van de kantstroken en de boordstenen in de Oude Booischotsebaan en Zonnebloemstraat. Vanaf maandag 5 juni leggen we de steenslagfundering tussen de kantstroken. Vrijdag 9 juni staat de onderlaag asfalt op het programma.

 

Hierdoor zijn de opritten naar de woningen niet beschikbaar vanaf woensdag 31 mei tot de onderlaag asfalt is gelegd en afgekoeld. Parkeer je auto voor 6.00 uur buiten de werkzone.

 

Toplaag asfalt na midden juni

 

Zodra de onderlaag asfalt geplaatst is, worden de putdeksels opgehaald met het oog op de toplaag asfalt. De aannemer begint dan ook met de algemene afwerking.

 

De toplaag asfalt staat momenteel ingepland in de tweede helft van juni. Hierover later meer.

 

15 mei 2023

Asfalt in Martstraat

 

De Martstraat krijgt ondertussen definitief vorm. De aannemer legt de laatste hand aan de boordstenen en aan de fundering. Hieronder volgt de planning voor de komende weken.

 

  • Maandag 22 mei brengt de aannemer de onderlaag asfalt aan. Parkeer je auto voor 6 uur buiten de werfzone.
  • Dinsdag 23 mei worden de deksels van de toezichtputten op de juiste hoogte gebracht.
  • Donderdag 1 juni voorzien we de aanleg van de toplaag asfalt.

 

Opgelet: deze werken zijn weergevoelig. Bv. bij felle regen kan geen asfalt worden gelegd.

 

05 apr 2023

Asfalteringswerken en afwerking Weynesbaan

 

Vanaf dinsdag 11 april wordt de toplaag asfalt gelegd van de fietspaden en van de rijweg in de Weynesbaan. Ook het zijstraatje naar het Weyneshof krijgt een toplaag asfalt.

 

Planning

 

  • Dinsdag 11 april wordt de toplaag asfalt van het fietspad aangebracht. De aannemer werkt van de verkeerslichten (kruispunt Plasstraat - Martstraat) tot en met het kruispunt Tinstraat - Weyneshoflei.
  • Tegelijk wordt de rijweg geveegd, de voegband geplaatst en de kleeflaag aangebracht op de onderlaag asfalt.
  • De volgende dagen wordt het asfalt van de rijweg gegoten. Het is de bedoeling om hier op vrijdag 14 april mee klaar te zijn. Eens het asfalt is afgekoeld, zorgt de aannemer ervoor dat plaatselijk verkeer door kan.

 

OPGELET - We kunnen alleen asfalt leggen bij droog weer. Als er veel regen wordt voorspeld, dan passen we de planning aan.

 

Bereikbaarheid

 

Voor de asfalteringswerken worden de Weynesbaan en het zijstraatje vanaf dinsdag 11 april 6 uur afgesloten voor alle verkeer. Parkeer daarom je wagen voor 6 uur buiten de werkzone.

 

Waar parkeren

 

Het grasplein en de parking van het Weyneshof zijn niet beschikbaar. Mogelijkheden om te parkeren zijn bv. de parking van het kerkhof, de Tinstraat in de richting van Putte, de Weynesbaan in de richting van Peulis, …

 

Parkeer zo ver mogelijk aan de kant en zorg dat je niemand hindert (bv. parkeer niet voor een oprit van een woning).

 

Planning op langere termijn

 

Wanneer de toplaag asfalt ligt, moet er nog van alles gebeuren: wegmarkeringen aanbrengen, verkeerssignalisatie plaatsen, grachten afwerken, opritten en bermen verder afwerken, de werf helemaal opkuisen.

 

Om deze laatste werken veilig te kunnen uitvoeren, komt er op de Weynesbaan een "knip" aan het zijstraatje naar het Weyneshof. Doorgaand verkeer zal nog een tijd niet mogelijk zijn. Kom je uit Peulis of Putte? Dan zijn de woningen tot en met het zijstraatje bereikbaar.

 

Begin mei zal je van de Tinstraat naar Peulis kunnen rijden en omgekeerd. We verwachten dat de Weynesbaan tegen het zomerbouwverlof helemaal klaar zal zijn.

 

05 apr 2023

Asfalteringswerken Molenlei

 

De laatste werken in de Molenlei worden opgesplitst in twee delen.

 

Tussen Plasstraat en Weyneshoflei

 

Woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 april herstellen we de onderlaag asfalt in de Molenlei, tussen de Plasstraat en de Weyneshoflei. Deze herstelling is nodig voor we de toplaag kunnen aanbrengen.

 

Maandag 17 april wordt de rijweg geveegd, de voegband geplaatst en de kleeflaag aangebracht op de onderlaag asfalt. Als er nog genoeg tijd is, dan wordt er al gestart met de asfalteringswerken die dan op dinsdag 18 april verder gaan. Dit deel van de Molenlei is afgesloten voor verkeer vanaf woensdag 12 april, 7.00 uur. Parkeer je auto zo lang buiten de werkzone.

 

Op 12, 13 en 14 april kan je niet weg langs de Weyneshoflei omdat op het kruispunt met de Tinstraat asfalt wordt gelegd.

 

Tussen Weyneshoflei en Rechtestraat + Plaslei

 

Maandag 17 april wordt de rijweg geveegd, de voegband geplaatst en de kleeflaag aangebracht op de onderlaag asfalt. Als er nog genoeg tijd is, dan wordt er al gestart met de asfalteringswerken die dan op dinsdag 18 april verder gaan.

 

Dit deel van de Molenlei is afgesloten voor verkeer vanaf maandag 17 april (6.00 uur) tot het asfalt is afgekoeld. Eens het asfalt is afgekoeld, zorgt de aannemer ervoor dat het verkeer door kan.

 

OPGELET - We kunnen alleen asfalt leggen bij droog weer. Als er veel regen wordt voorspeld, dan passen we de planning aan.

 

10 mrt 2023

Werken uitgesteld als gevolg van het weer

 

In het gedeelte van de Weynesbaan van de Tinstraat tot de zijstraat naar het Weyneshof en in het doodlopende zijstraatje zouden we normaal deze week de goten, boordstenen en onderlaag asfalt hebben gelegd. Als gevolg van de slechte weersomstandigheden schuift die planning op:

  • Op woensdag 15 maart plaatsen we de goten en boordstenen in ter plekke gestort beton
  • Op 27 en 28 maart plaatsen we de onderlaag asfalt in deze zone

 

Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan dus nog opschuiven.

01 mrt 2023

Rioleringswerken starten in Oude Booischotsebaan en Zonnebloemstraat

 

Maandag 6 maart starten de riolerings-en wegeniswerken in de Oude Booischotsebaan en in de Zonnebloemstraat. Momenteel voert de aannemer al enkele voorbereidende werken uit.

 

Eerst wordt de rijweg opgebroken, dan wordt een sleuf gegraven. Eens de rioolbuis in de grond zit, vult de aannemer de sleuf op en dekt ze vervolgens af met steenslag. Zo schuiven de werken geleidelijk op. Merk je dat de rioleringswerken op een 20-tal meter van je oprit zijn? Dan kan je ervan uitgaan dat de oprit de dag nadien niet beschikbaar is.

 

Hoe verlopen rioleringswerken?

 

Levering?

 

Verwacht je een levering? Ben je minder mobiel? Neem contact met Jamie Van Vlasselaer, de werfleider van de aannemer. Samen kunnen jullie dan een oplossing zoeken.

 

01 mrt 2023

Opbouw wegenis laatste deel Weynesbaan

 

In het gedeelte van de Weynesbaan van de Tinstraat tot de zijstraat naar het Weyneshof liggen de rioolbuizen. In het doodlopende zijstraatje loopt de aanleg van de buizen op zijn einde. Op de Weynesbaan voert de aannemer de voorbereidende funderingswerken uit. Ook start de aanleg van het fietspad.

 

Planning week 6 maart

 

  • Dinsdag 7 maart verwijdert de aannemer de tijdelijke opritten in steenslag.
  • Woensdag 8 en donderdag 9 maart worden de boordstenen ter plaatse gegoten in beton, dit zowel op de Weynesbaan als in het zijstraatje.
  • Daarna leggen we de steenslagfundering tussen de vers gegoten boordstenen.

 

Bereikbaarheid woningen

 

Door deze werken kan je vanaf dinsdag 7 maart niet meer met de wagen op de oprit naar de woning. Parkeer daarom je auto voor 6.30 uur buiten de werkzone. Zodra de onderlaag asfalt is aangelegd, worden de opritten hersteld.

 

Het is mogelijk dat je je auto parkeert op de Weynesbaan, buiten de werfzone uiteraard. Zet je goed aan de kant zodat het werfverkeer vlot en veilig kan passeren.

 

Asfalt einde week 13 maart

 

Tegen het einde van de week van 13 maart voorzien we de aanleg van de 2 onderlagen asfalt tussen het kruispunt met de Tinstraat en de zijstraat naar het Weyneshof. Tussen de zijstraat naar het Weyneshof en de Oude Booischotsebaan (kruispunt inbegrepen) wordt de tweede onderlaag asfalt nog aanbracht. Een meer precieze planning volgt later.

 

Opgelet: bij slecht weer kan de planning wijzigen.

 

13 feb 2023

Riolerings- en wegenwerken Oude Booischotsebaan / Zonnebloemstraat / Leliestraat en Martstraat

 

De aannemer is vorige week gestart met voorbereidende werken in de Oude Booischotsebaan, de Zonnebloemstraat, de Leliestraat en de Martstraat. Het gaat om de voorbereiding van de bemaling. De hinder blijft voorlopig beperkt tot een minimum. De woningen blijven gewoon bereikbaar.

 

In de loop van deze week en/of volgende week graaft een bandenkraan afvoerbuizen in op de opritten naar de woningen. Mogelijk kan je één dag niet oprijden. Zodra de buizen in de grond liggen, wordt je oprit tijdelijk hersteld met steenslag.

 

Alle informatie over de effectieve start van de riolerings- en wegenwerken in de Oude Booischotsebaan, de Zonnebloemstraat, de Leliestraat en de Martstraat en de gevolgen voor onder meer de bereikbaarheid van de woningen en de ophaling van het huisvuil krijg je als bewoner binnenkort in je brievenbus.

 

Alvast bedankt voor je begrip en medewerking.

 

13 feb 2023

Kleine vertraging rioleringswerken doodlopend straatje Weyneshof

 

Met een kleine week vertraging kan de aannemer vandaag (13 februari) beginnen met de riolerings- en wegenwerken in dit straatje. Hij start met de aanleg van de riolering ter hoogte van het huisnummers 134 - 136.

 

Tijdens die werkuren geraak je niet met de auto in of uit de straat. Te voet zijn de woningen niet altijd bereikbaar. Dit heeft alles te maken met de veiligheid. Respecteer de richtlijnen van de aannemer.

 

Na de wordt de rioleringssleuf tijdelijk terug dichtgelegd voor de hulpdiensten en/of in functie van leveringen.

 

Kort parkeren langs Weynesbaan

 

Parkeer je auto tijdens de werkuren buiten het doodlopend straatje. Je kan je wagen tijdelijk kwijt langs de Weynesbaan, aan de kant van de Oude Booischotsebaan. Probeer tijdens de werkuren hier zo kort mogelijk te parkeren en zet je auto ver genoeg aan de kant zodat het werfverkeer vlot voorbij kan. Alvast bedankt hiervoor.

 

27 jan 2023

Werken vanaf zijstraatje Weynesbaan vanaf 7 februari

 

Vanaf 7 februari starten we met de rioleringswerken in de volgende fase, vanaf het zijstraatje Weynesbaan (nrs. 134/136) tot voorbij de sanitairwinkel en in een gedeelte van de Tinstraat. Meer informatie kan je lezen in de infobrief die we hieronder hebben toegevoegd.

18 jan 2023

Rioleringswerken in laatste deel Weyneshoflei en straatje naar Weyneshof

 

Momenteel leggen we de rioolbuizen tussen de zijstraat naar het Weyneshof en het kruispunt met de Tinstraat. We verwachten hiermee begin februari klaar te zijn. Daarna worden de huisaansluitingen uitgevoerd en kan de heropbouw van de wegenis starten.

 

Rioleringswerken doodlopend zijstraatje

 

Begin februari gaat de rioleringsploeg van de aannemer aan de slag in de zijstraat naar het Weyneshof. De exacte startdatum verneem je later nog.

 

Deze rioleringswerken bestaan uit een ‘trein’ van graafmachines. Eerst wordt een sleuf gegraven, daarna worden de buizen gelegd en tot slot wordt de sleuf opgevuld en afgedekt met steenslag. Zo schuiven de werken systematisch op.

 

Bereikbaarheid

 

Tussen 6.30 en 16.00 uur zijn de woningen in het straatje naar het Weyneshof niet bereikbaar met de wagen. Ook te voet geraak je moeilijk en soms niet voorbij de werken omdat de weg zo smal is. We doen dit voor ieders veiligheid. Respecteer daarom de richtlijnen van de werklui van de aannemer.

 

Na de werkuren legt de aannemer de rioleringssleuf tijdelijk terug dicht zodat de hulpdiensten of eventuele leveranciers op hun bestemming geraken. Parkeer je auto buiten de werkuren weg van de werkzone.

 

Regeling huisvuilophaling

 

Onlangs was er een probleem met de huisvuilophaling als gevolg van de werken. PMD werd opgehaald, de vuilbakken niet. Om te verhinderen dat dit nog gebeurt, vragen we om vanaf de volgende ophaling je vuilbakken en/of -zakken voor 7 uur naar de ophaalpunten te brengen en er weer op te pikken (zie kaartje).

 

Sluit de zakken goed af en kleef je huisnummer op de vuilbak.

 

Geraak je niet tot bij het ophaalpunt? Spreek dan iemand van de aannemer aan.

 

teaser
09 jan 2023

Weynesbaan afgesloten aan kruispunt Plasstraat-Martstraat om doorgaand verkeer te weren

 

Nu de kerstvakantie voorbij is, is de aannemer begonnen met de rioleringswerken tussen de zijstraat naar het Weyneshof en de rotonde. Ook werkt hij het gedeelte tussen de Zonnebloemstraat en de zijstraat Weyneshof af. Dit omhelst onder meer de afwerking van de grachten en de inritten.

 

Veiligheid primeert

 

We merken dat (te) veel autobestuurders de werfsignalisatie compleet negeren en dat ze proberen door de werfzone te rijden. Omdat veiligheid primeert, sluiten we de Weynesbaan af aan het kruispunt Plasstraat - Martstraat.

 

Bereikbaarheid woningen

 

Woon je op de Weynesbaan, tussen de Plasstraat en de zijstraat Weyneshof? Dan kan je aan- en afrijden langs de Martstraat, de Leliestraat, de Zonnebloemstraat en zo de Weynesbaan. Hopelijk kunnen we op deze manier doorgaand verkeer een halt toeroepen.

 

De hulpdiensten werden geïnformeerd over deze nieuwe verkeerssituatie.

 

04 jan 2023

Werf Weynesbaan volledig afgesloten aan Ottersbeek

 

Tot de aannemer de werken na de kerstvakantie hervat, is de werf van de Weynesbaan volledig aangesloten aan de Ottersbeek. Dit is aan het begin van het Weyneshof, ter hoogte van de huisnummers 124 - 93.

 

Waarom deze maatregel? Aan de Ottersbeek is een diepe put in de rijweg en we hebben bovendien vastgesteld dat er te veel doorgaand verkeer passeerde.

 

De hulpdiensten zijn op de hoogte van deze nieuwe verkeerssituatie.

 

teaser
06 dec 2022

Rioleringswerken kruispunt Weynesbaan - Tinstraat - Weyneshoflei

 

Vanaf maandag 12 december (7 uur) beginnen we met de aanleg van de riolering op het kruispunt Weynesbaan met Weyneshoflei - Tinstraat. We werken van het pompstation aan Weynesbaan 148 naar het kruispunt.

 

Vooraan in de Tinstraat en vooraan in de Weyneshoflei komen grote wachtbuizen.

 

Bereikbaarheid woningen

 

Woon je in het deel van de Weynesbaan waar riolering wordt gelegd? Dan kan je altijd langs één kant weg, afhankelijk van de locatie waar de buizen worden geplaatst. Enkel wanneer de buizen voor jouw deur worden gelegd, kan je niet op de oprit.

 

Woon je in de Weyneshoflei? Dan rijd je vanaf maandag 12 december af en aan langs de Molenlei.

 

Opgelet: in de Molenlei en de Plaslei vult de aannemer de bermen nog aan. Het stuk waar hij werkt, zet de aannemer op het kruispunt Weyneshoflei - Molenlei af met een signalisatiebareel.

 

Als je uit de Weyneshoflei komt, dan zal je

  • Of naar links moeten = Molenlei, Plaslei, Rechtestraat
  • Of naar rechts moeten = Molenlei, Plasstraat

 

Respecteer de verkeerssignalisatie en als je niet anders kan dan over de werf rijden, doe dit dan stapvoets. Alvast bedankt.

 

Steenslag tegen kerst

 

Tegen de kerstvakantie (23 december) zouden de rioolbuizen op het kruispunt Weynesbaan met Weyneshoflei - Tinstraat in de grond moeten liggen. De aannemer legt dan een laag steenslag zodat je met de auto tot bij je woning geraakt.

 

29 nov 2022

Werken kruispunt Weyneshof - Weynesbaan

 

Woensdag 30 november leggen we de rioolbuizen op het kruispunt Weyneshof - Weynesbaan. Hierbij sluiten we de buizen aan op de rioolput op de Weynesbaan en werken we een tiental meter in het Weyneshof.

 

Zodra de buizen op hun plaats liggen, maken we de sleuf dicht en dekken we deze af met steenslag. De heraanleg van de wegenis in Weyneshof is voorzien in februari 2023. Je wordt hier nog over geïnformeerd. Tot dan ligt de straat in steenslag. Rijd daarom stapvoets.

 

Parkeren

 

Zet je wagen op woensdag 30 november voor 7 uur buiten Weyneshof. Je kan terecht op de parking van De Mussepot.

 

21 nov 2022

Opbouw wegenis Weynesbaan tussen Oude Booischotsebaan en Weyneshof

 

In het deel tussen de Oude Booischotsebaan en de zijstraat naar het Weyneshof liggen de rioolbuizen in de grond. De aannemer start nu met de verdere opbouw van de wegenis. Deze planning ziet er zo uit:

 

  • Maandag 21 tot en met donderdag 24 november wordt de fundering geplaatst met het oog op de aanleg van de goot en de boordstenen.
  • Vrijdag 25 november en maandag 28 november gieten we de goot en de boordstenen ter plaatse in beton.
  • Donderdag 1 december en vrijdag 2 december brengen we de fundering van de rijweg aan.
  • Donderdag 8 en vrijdag 9 december voorzien we in de aanleg van de onderlaag asfalt van de rijweg.

 

Woningen tijdelijk niet bereikbaar met auto

 

Door deze werken zijn de woningen tussen de Oude Booischotsebaan en de zijstraat naar het Weyneshof niet met de auto bereikbaar vanaf 21 november tot het asfalt is afgekoeld. Te voet geraak je natuurlijk altijd op je bestemming.

 

Verdere planning

 

Zodra de onderlaag asfalt van de rijweg is geplaatst, leggen we aan de onpare zijde het fietspad aan. Waar mogelijk voorziet de aannemer tijdelijke inritten. We informeren je daar later nog verder over.

 

Na de kerstvakantie werkt de aannemer de straat en het fietspad verder af. Verder legt hij de nieuwe grachten en de definitieve opritten aan.

20 okt 2022

Kruispunt Weynesbaan - Tinstraat afgesloten vanaf 3 november

 

Op donderdag 3 november gaan de werken op de Weynesbaan een nieuwe fase in. De aannemer breekt dan het kruispunt Weynesbaan - Tinstraat op voor de riolerings- en wegenwerken. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Peulis en de rotonde aan de Vaatjesstraat.

 

We verwachten dat het kruispunt begin april 2023 terug opengaat voor alle verkeer.

 

De algemene omleiding voor doorgaand verkeer op de Weynesbaan blijft van toepassing.

 

10 okt 2022

Planning werken van Oude Booischotsebaan tot Tinstraat

 

De werken op de Weynesbaan zijn ondertussen opgeschoten tot de koker van de Ottersbeek. Deze wordt nu volledig vernieuwd. In de loop van volgende week kunnen we starten met de rioleringswerken, eerst van de Oude Booischotsebaan t.e.m. het Weyneshof (fase 5) en dan van het Weyneshof tot de rotonde Weynesbaan-Tinstraat

 

De rioleringswerken bestaat uit een ‘trein’ van graafmachines die systematisch opschuift. Eerst wordt een sleuf gegraven, dan de buizen gelegd en vervolgens de sleuf gedicht en afgedekt met steenslag.

 

Afhankelijk van waar de ‘trein’ zich op dat moment bevindt, is er tijdelijk geen toegang tot je oprit. Zie je dat de werken jouw woning tot op een 25-tal meter is genaderd? Zorg dan dat je je wagen ergens anders parkeert. Meer dan waarschijnlijk kan je dan een dag of zo niet op je oprit.

 

Eens de rioolbuizen in de grond zitten, brengt de aannemer de huisaansluitingen in orde. Daarna volgt de aanleg van de wegenis. De aannemer informeert je verder per brief als het zover is.

 

Ophaling huisvuil

 

Breng uw vuilcontainer, blauwe zakken en papier op de dagen van de ophaling voor 7 uur naar de rotonde met de Tinstraat of naar de ophaalzone net buiten de werfone in de Oude Booischotsebaan. Lukt dit om een of andere reden niet voor u? Neem dan contact met de werfleiding.

 

10 okt 2022

Aanleg onderlagen asfalt tussen Plasstraat en Oude Booischotsebaan

 

Momenteel werken we in de Weynesbaan, tussen Plasstraat/Martstraat en Oude Booischotsebaan, de fundering van de rijweg af. Als de weersomstandigheden meezitten, dan worden de onderlagen asfalt aangebracht op donderdag 13 en/of vrijdag 14 oktober. Ook de onderlaag van het fietspad wordt dan gegoten.

 

De aannemer tracht zoveel mogelijk opritten beschikbaar te krijgen tegen vrijdagavond 14 oktober. De laatste opritten worden vrijgemaakt op maandagochtend 17 oktober. Daarna gaat de aannemer verder met de aanleg van de opritten, de bermen en de grachten, de plaatsing van de inbuizingen en de kopmuren, de plaatsing van de putdeksels in de rijweg.

 

Parkeer je wagen tijdens de werkuren buiten de werfzone. Rijd je door de werfzone, doe dat dan stapvoets.

 

26 sep 2022

Ruwe planning tot het einde van het jaar

 

Als het weer meezit, dan kan de aannemer nog deze maand de lijnvormige elementen (de goten en de boordstenen) gieten tussen de Plasstraat en het kruispunt met de Oude Booischotsebaan (fase 4). Daarna worden de funderingslagen aangebracht. Volgens de planning kan de tweede helft van oktober de onderlaag asfalt worden gelegd.

 

Tussen de Oude Booischotsebaan en het Weyneshof (fase 5) voorzien we eind oktober in de aanleg van de goten en de boordstenen. De onderlaag asfalt volgt dan in de tweede helft van november.

 

Het is de bedoeling dat tegen eind december de rioolbuizen liggen tussen het Weyneshof en het kruispunt met de Tinstraat fase 6).

 

Opgelet: deze werken zijn weergevoelig. Bij aanhoudende regen of vriestemperaturen kan de aannemer niet werken en wordt de planning aangepast. 

 

19 sep 2022

Opbouw wegenis en fietspad tussen Plasstraat en Oude Booischotsebaan

 

Vanaf dinsdag 20 september werken we het fietspad en de rijweg af van de Weynesbaan, tussen het kruispunt met de Plasstraat en dat met de Oude Booischotsebaan.

 

Eerst plaatsen we de boorstenen van het fietspad. Daarna gieten we het beton van de goot en de boordsteen van de rijweg, plaatsen we de fundering en leggen we de onderlagen asfalt van de rijweg en van het fietspad.

 

De woningen 71-85 en 94-114 zijn van dinsdag 20 september (7 uur) niet tot moeilijk bereikbaar. De gedetailleerde planning lees je in de bewonersbrief.

 

De asfalteringswerken van het fietspad en de rijweg voorzien we momenteel in de week van 10 oktober. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bv. bij aanhoudende regen kunnen we geen asfalt plaatsen. Zodra we de juiste datum(s) kennen, informeren we je daar verder over.

 

25 aug 2022

Asfalteringswerken tot en met kruispunt Plasstraat op 29 en 30 augustus

 

Maandag 29 en dinsdag 30 augustus brengen we op de rijweg en op het fietspad de afwerkingslagen van het asfalt aan, van de Krekelbeek tot en met het kruispunt Weynesbaan-Plasstraat-Martstraat. Er is dan geen verkeer mogelijk. Parkeer je wagen maandag voor 6 uur buiten de werkzone.

 

Dinsdag (vermoedelijk in de late namiddag) kan je terug op de oprit, als het asfalt is afgekoeld. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer het is, hoe langer het duurt voor het asfalt is afgekoeld.

 

De bewoners van de wijk De Mart en de Plasstraat rijden aan en af via de Plasstraat en/of de Donkerstraat.

 

Donderdag 1 september worden de wegmarkeringen aangebracht.

 

Kruispunt Weynesbaan-Plasstraat-Martstraat open vanaf 5 september

 

Maandag 5 september gaat het kruispunt open voor plaatselijk verkeer. Je kan van de Martstraat naar de Plasstraat en omgekeerd. Opgelet: deze planning is nog onder voorbehoud.

 

Hinder tussen Sleestraat en kruispunt

 

De weken van 5 en 12 september brengt de aannemer de beschoeiingsbakken aan in de gracht in het deel Louterman - kruispunt. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Sleestraat en het kruispunt. Je kan het kruispunt wel oversteken van Plasstraat naar Martstraat.

 

Aanleg riolering tot Oude Booischotsebaan

 

Momenteel leggen we de rioolbuizen in het deel Zonnebloemstraat – Oude Booischotsebaan.

 

28 jun 2022

Asfalteringswerken fietspad en rijweg: deel Weynesbaan tijdelijk volledig afgesloten

 

Van maandag 4 tot en met woensdag 6 juli wordt er volop asfalt gelegd, zowel op het fietspad als op de rijweg. De planning ziet er zo uit:

 

  • Maandag 4 juli leggen we de onderlaag van het fietspad tussen het kerkhof en het kruispunt met de Plasstraat. Ook op het kruispunt zelf wordt een onderlaag asfalt geplaatst.
  • Dinsdag 5 juli volgt de aanleg van de toplaag asfalt van het fietspad tussen de Doornlaarstraat en de koker van de Krekelbeek (iets voorbij de Sleestraat). Over hetzelfde traject wordt de rijweg geveegd en de kleeflaag aangebracht op de onderlaag asfalt. Opgelet: stap, rijd of fiets niet over de kleeflaag. Deze laat overal heel vervelende vlekken achter, die moeilijk verwijderbaan zijn.
  • Woensdag 6 juli gaat de aannemer verder met de kleeflaag en wordt ook de toplaag asfalt aangebracht.

 

Deel Weynesbaan afgesloten voor alle verkeer

 

Om al deze werken uit te kunnen voeren, wordt de Weynesbaan afgesloten voor alle verkeer van dinsdag 5 juli (6 uur) tot woensdag late namiddag. Verkeer is pas terug mogelijk als het asfalt is afgekoeld. We kunnen onmogelijk voorspellen hoe laat dit ongeveer zal zijn.

 

Parkeer je wagen buiten de werfzone. Houd er bovendien rekening mee dat de parking aan het kerkhof niet toegankelijk is.

 

We beseffen dat hiermee enkele dagen aanbreken met meer hinder. Alvast bedankt voor je begrip.

 

28 jun 2022

Zijstraat aan kerkhof afgesloten

 

Op donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli plaatsen we het deksel van de inspectieput aan de zijstraat van de Weynesbaan, tegenover het kerkhof. De put wordt ten laatste vrijdag aangestort met beton. Er mag daarom niet over gereden worden.

 

Woon je in deze zijstraat? Parkeer dan je auto voor 7 uur donderdagmorgen buiten de straat. Tot dinsdag 5 juli 6 uur kan je terecht op de parking van het kerkhof.

 

09 jun 2022

Aanleg toplaag asfalt tussen Doornlaarstraat en kerkhof

 

Volgens de planning gaan we van maandag 4 tot en met dinsdag 7 juli de toplaag asfalt leggen van de Doornlaarstraat tot het kerkhof. Dit zowel van de rijweg als van het fietspad. Aan het terrein voor grondverbetering wordt de toplaag echter later gegoten.

 

Na het bouwverlof, begin augustus, krijgt ook het stuk van het kerkhof tot het kruispunt een toplaag asfalt.

09 jun 2022

Rioleringswerken op kruispunt gaan verder

 

Tot en met volgende week legt de aannemer verder de vuilwaterriool op het kruispunt met de Plasstraat en de Martstraat.

 

De aanleg van de boordstenen in ter plaatse gegoten beton van het kerkhof tot net voor het kruispunt schuift een beetje op. Deze voorzien we nu op vrijdag 10 en maandag 13 juni.

 

De planning voor de aanleg van twee onderlagen asfalt van het kerkhof tot en met het kruispunt blijft behouden op woensdag 22 en donderdag 23 juni.

02 jun 2022

Kruispunt even open in het weekend

 

Morgen, vrijdag 3 juni, legt de aannemer een tijdelijke asfaltlaag op het kruispunt Weynesbaan - Plasstraat - Martstraat. Dit met het oog op de wielerwedstrijden dit weekend. Daarna gaan de werken op het kruispunt terug verder.

 

In de week van 13 juni legt de aannemer een stukje vuilwaterriool in de Plasstraat en in de Martstraat.

31 mei 2022

Opbouw rijweg Weynesbaan tussen kerkhof en Martstraat/Plasstraat

 

Vanaf dinsdag 7 juni start de opbouw van de wegenis van de Weynesbaan tussen het kerkhof (tot waar nu asfalt ligt) en het kruispunt met de Martstraat en de Plasstraat. Hierdoor zal er een tijd meer hinder zijn. Een overzicht van de planning.

 

  • Dinsdag 7 en woensdag 8 juni - De aannemer nivelleert de rijweg en verwijdert de opritten die nu nog in steenslag liggen.
  • Donderdag 9 en vrijdag 10 juni - De boordstenen worden ter plaatse in beton gegoten tot voor de Martstraat en de Plasstraat. Het beton moet dan een week uitharden. Op het kruispunt zelf plaatsen we later prefab boordstenen.
  • Maandag 20 en dinsdag 21 juni - We brengen tussen de boordstenen de fundering van de rijweg aan.
  • Woensdag 22 en mogelijk ook donderdag 23 juni - De aannemer plaatst twee onderlagen asfalt tot en met het kruispunt Martstraat - Plasstraat.

 

Opritten niet beschikbaar

 

De opritten zijn niet beschikbaar van dinsdag 7 juni minstens tot en met donderdag 23 juni. Parkeer je auto daarom op dinsdag 7 juni voor 6.30 uur buiten de werkzone. Bv. aan het kerkhof, in Louterman of in de nieuwbouwwijk.

 

Verdere afwerking

 

Eens het asfalt ligt, worden de opritten tijdelijk hersteld. Daarna volgt de aanleg van het fietspad langs de kant met de oneven nummers, de gracht en de inbuizingen langs de even straatkant, … Ook dit zal nog hinder met zich brengen.

 

We verwachten dat we begin juli nog een deel van de toplaag asfalt kunnen plaatsen. Meer info volgt later.

 

Opgelet: door onvoorziene omstandigheden of slecht weer kan de planning wijzigen.

19 mei 2022

Kruispunt Plasstraat opgebroken

 

De aannemer verwijdert nog voor het weekend de verharding op het kruispunt Weynesbaan - Plasstraat - Martstraat zodat hij verder kan werken aan de riolering.

 

Tegen het einde van de week van 30 mei legt hij een tijdelijke asfaltering met het oog op de wielerwedstrijden in het Pinksterweekend.

 

Daarna wordt de tijdelijke asfaltering verwijderd en wordt het kruispunt heraangelegd. Tot dan blijft het afgesloten.

13 mei 2022

Voorlopige planning tot het zomerbouwverlof

 

Momenteel legt de aannemer de rioolbuizen tussen Louterman en de Plasstraat. Hier zou hij eind mei mee klaar moeten zijn. Ook sluit hij de vuilwaterleiding van de Sleestraat aan op de Weynesbaan. Tussen de Doornlaarstraat en het kerkhof zijn we gestart met de grachten en de kopmuren.

 

De voorlopige planning voor de opbouw van de wegenis tussen de Doornlaarstraat en de Plasstraat (fases 2 en 3) ziet er als volgt uit. 

  • Op 8 en 9 juni storten we de boordstenen in beton van aan het kerkhof tot de Plasstraat
  • Op 22, 23 en 24 juni leggen we de onderlaag asfalt van het kerkhof tot de Plasstraat
  • Op 4, 5, 6 en 7 juli brengen we de toplaag asfalt aan tussen de Doornlaarstraat en de Plasstraat

 

Opgelet: deze planning kunnen we alleen aanhouden bij mooi weer. Zo kunnen we geen toplaag asfalt gieten als het fel regent. De planning wordt dan aangepast.

19 apr 2022

Afwerking rijweg gestart tussen Doornlaarstraat en kerkhof

Vandaag, 19 april, is de aannemer gestart met de opbouw van de rijweg. Dit omvat onder meer de aanleg van de koffer tussen de straatkolken, de plaatsing van de goot en de boordstenen in ter plaatse gegoten beton, de aanleg van de fundering en van de onderlagen asfalt van de rijweg en het fietspad.

 

De planning hieronder kunnen we alleen aanhouden bij goed weer.

 

  • 19 april: profileren grondkoffer tussen straatkolken
    - Weynesbaan nr. 23-25-27-29-31-33-37: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Weynesbaan nr. 40-42-44-46-48-50: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Witthemhof en Weynesbaan nr.56-58-60: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen tijdens de werkuren
     
  • woensdag 20 en donderdag 21 april: beton gieten van de goot en de boordsteen (van kruispunt Doornlaarstraat tot en met parking begraafplaats)
    - Weynesbaan nr. 23-25-27-29-31-33-37: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Weynesbaan nr. 40-42-44-46-48-50: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Witthemhof + Weynesbaan nr.56-58-60: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen tijdens de werkuren
     
  • Van maandag 25 tot en met woensdag 27 april: plaatsen van de fundering tussen lijnvorm (rijweg en fietspad)
    - Weynesbaan nr. 23-25-27-29-31-33-37: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Weynesbaan nr. 40-42-44-46-48-50: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Witthemhof + Weynesbaan nr.56-58-60: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
     
  • Donderdag 28 en vrijdag 29 april: plaatsen van twee onderlagen asfalt in de rijweg en het fietspad
    - Weynesbaan nr. 23-25-27-29-31-33-37: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Weynesbaan nr. 40-42-44-46-48-50: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
    - Witthemhof + Weynesbaan nr.56-58-60: de opritten zijn niet toegankelijk met de wagen
19 apr 2022

Aannemer breekt wegdek op vanaf Louterman naar Plasstraat

 

In het deel van de Weynesbaan tussen Louterman en het kruispunt met de Plasstraat is de aannemer gestart met de voorbereidende werken.

 

Deze week nog begint hij de betonnen rijweg op te breken. Daarna starten de rioleringswerken. Hierbij werkt de aannemer vanaf Louterman naar het kruispunt Plasstraat.

 

De rioleringswerken worden uitgevoerd door een ‘trein’ van graafmachines. Deze schuift systematisch op met de plaatsing van riolering en de aanleg van de steenslag. Als de ‘trein’ tot voor je huis is gevorderd, dan kan je tijdelijk niet op de oprit van de woning.

 

Verwacht je een levering of dergelijke? Neem contact met de aannemer zodat je met hem kunt bekijken welke oplossing mogelijk is.

 

De aannemer probeert je te bereiken de dag voor je oprit niet toegankelijk is. Maar houd de 'trein' zelf ook in de gaten. Als deze op 20 tot 30 meter van je oprit is, dan is het de dag nadien waarschijnlijk jouw beurt.

 

Huisvuil inzamelen op kruispunt Martstraat - Plasstraat

 

Breng de dag van de ophaling je huisvuil en dergelijke naar het kruispunt Weynesbaan - Martstraat - Plasstraat. Het ophaalpunt wordt aangegeven met een bordje.

04 apr 2022

Werken vorderen geleidelijk richting Louterman

 

Momenteel werkt de aannemer aan de regenwaterafvoer tussen de Krekelbeek en Louterman. Verder plaatst hij leidingen tussen het kerkhof en de Krekelbeek.

 

Volgens de huidige planning worden de betonnen boorden van de rijweg gegoten op woensdag 20 en donderdag 21 april. Dit vanaf het kruispunt met de Doornlaarstraat tot en met de eerste toegang naar het kerkhof. De aannemer zorgt ervoor dat het kerkhof altijd via minstens één toegang bereikbaar blijft.

 

Zodra de boorden geplaatst zijn, leggen we de fundering van de rijweg aan en gieten we de onderlaag asfalt. De onderlaag is voorzien op maandag 28 en dinsdag 29 april.

 

Opgelet: asfalt aanleggen, kan enkel bij droog en niet te koud weer. Bij slecht weer passen we de planning aan.

08 mrt 2022

Toplaag asfalt in eerste deel Weynesbaan op 14 en 15 maart

 

Op maandag 14 en dinsdag 15 maart brengt de aannemer de toplaag asfalt aan vanaf de Rijmenamseweg tot en met het kruispunt Doornlaarstraat (fase 1). De woningen zijn twee dagen niet bereikbaar met de auto.

 

Maandag wordt de rijweg eerst gereinigd. Daarna brengen we de kleeflaag en de voegband aan. Wandel, fiets of rijd niet over de kleeflaag. Dit laat sporen na op bv. klinkers en kledij, sporen die je niet kan verwijderen. Dinsdag wordt de toplaag asfalt gegoten. Deze moet vervolgens afkoelen. De rest van de week brengen we de wegmarkeringen aan.

 

Parkeren buiten de werkzone

 

Parkeer je wagen(s) op maandag 14 maart voor 6 uur buiten de werfzone. Je geraakt terug met de auto tot bij je woning vanaf woensdagmorgen 16 maart.

 

Heropening kruispunt Doornlaarstraat

 

We verwachten dan het kruispunt Doornlaarstraat - Oude Schrieksebaan op maandag 21 maart wordt opengesteld voor verkeer. De Weynesbaan blijft tussen de Rijmenamseweg en het kruispunt enkel toegelaten voor plaatselijk verkeer.

 

Opgelet: asfalt leggen is enkel mogelijk bij gunstige weersomstandigheden. Als het bv. regent, dan wordt de planning herzien.

21 feb 2022

Afwerking eerste deel Weynesbaan nadert

 

Momenteel plaatst de aannemer de kopmuren tussen de Rijmenamseweg en het kruispunt met de Doornlaarstraat (fase 1). Op de rijweg en op het fietspad liggen ondertussen de onderlagen asfalt.

 

Volgens de planning wordt in fase 1 op maandag 7 maart de toplaag asfalt aangebracht. Opgelet: dit kan enkel bij droog en niet te koud weer. Bij slecht weer verschuiven de asfalteringswerken naar een latere datum.

 

In het deel van de Weynesbaan tussen de Doornlaarstraat en Louterman (fase 2) zijn de rioleringswerken volop bezig. De aannemer werkt daarna verder van Louterman naar het kruispunt met de Plasstraat en de Martstraat (fase 3).

 

Dit kruispunt wordt pas opgebroken als het kruispunt Weynesbaan - Doornlaarstraat - Oude Schrieksebaan is afgewerkt en opengesteld voor verkeer.

28 jan 2022

Opbouw bovenbouw in eerste deel Weynesbaan

 

Deze week heeft de aannemer de fundering van de rijweg aangebracht tussen de Rijmenamseweg en het kruispunt met de Doornlaarstraat (fase 1). Ook wordt er gewerkt aan de grachten en aan het fietspad. Als het weer het toelaat, dan kunnen volgende week in dit deel van de Weynesbaan de eerste asfaltlagen worden gelegd. De toplaag asfalt voorzien we de eerste week van maart. Daarna starten de rioleringswerken tussen de Doornlaarstraat en Louterman (fase 2).

 

Deze werken zijn weersgevoelig, bij slecht weer kan de planning wijzigen.

22 okt 2021

Werken op kruispunt Weynesbaan – Doornlaarstraat

 

Op maandagochtend 25/10/2021 start de aannemer met werken op het kruispunt Weynesbaan – Doornlaarstraat om vervolgens verder te gaan met de riolering tussen het pompstation en de Vrouwvliet-Raambeek.

 

Concreet betekent dit dat de bewoners ‘tussen Mineraal en parking kerkhof’ zich enkel nog van en naar hun woning kunnen begeven via de Sleestraat en of via de Weynesbaan richting rotonde Tinstraat/ Peulisbaan.

 

De betonnen elementen die momenteel ter hoogte van de Sleestraat en de Plasstraat staan, zullen op 22/10/2021 weggenomen worden door de nutsmaatschappijen en zullen vervangen worden door nieuwe elementen halfweg de parking van het kerkhof.

 

Tijdens de werkuren (7u-15u30) zal er een doorstroom mogelijk zijn van en naar de woningen via de rijweg. Na de werkuren zal de aannemer de betonnen elementen terugplaatsen op de rijweg en zal de parking van het kerkhof als bypass dienen.

20 okt 2021

Info in verband met de huisaansluitingen

 

Aannemer Viabuild is deze week gestart met de werken om de huizen aan te sluiten op de riolering. In bijgevoegde brief vindt u alle info over de uit te voeren werken. 

02 sep 2021

Start der werken

 

Maandag 6 september vat aannemer Viabuild de werken aan in de Weynesbaan. In de eerste fase wordt er gewerkt van het kruispunt met de Rijmenamsebaan tot aan het kruispunt met de Doornlaarstraat.

 

In bijgevoegde brief van de aannemer vindt u meer details over de geplande werken en een aantal  richtlijnen in verband met de toegankelijkheid van uw oprit en praktische zaken zoals huisvuilophaling.

12 aug 2021

Info

 

Corona verhinderde ons om een infomoment te organiseren waarop we het project konden voorstellen en jullie vragen konden beantwoorden.

 

Als alternatief stelden we samen met de gemeente en Pidpa een uitgebreide infobrief op die gepost werd bij alle bewoners langsheen het tracé. Wij voegen deze brief samen met een uitgebreide presentatie over de werken bij. Ook info verstrekt door Pidpa in verband met de afkoppeling vindt u in bijlage terug. 

 

Heeft u naar aanleiding van de bijgevoegde informatie vragen, aarzel niet om ons te contacteren.