Projectoverzicht

20717 - Collector Broekbeek
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 augustus 2018

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 650 inwoners uit Glabbeek dat nu nog rechtstreeks in de Broekbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zal Aquafin in de Doemstraat, Butschovestraat en een deel van de Torenstraat (vanaf Butschovestraat tot en met het kruispunt met de Steenbergestraat) een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater wordt vervolgens via riolering doorheen de velden en de achtertuinen van de Torenstraat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Vissenaken vervoerd. Het propere regenwater wordt aangesloten op de Broekbeek.

Nieuws en updates

 • 20 mei 2019

  Woningen Butschovestraat twee weken onbereikbaar voor auto's

  In de week van 20 mei brengt de aannemer de fundering van de weg en de fietspaden aan in de Butschovestraat. Daarna wordt de weg in beton aangelegd. Tussen maandag 27 mei en woensdag 12 juni zijn de huizen niet bereikbaar met de wagen, de betonverharding van de weg en de fietspaden moet immers voldoende kunnen uitharden.

 • 20 mei 2019

  Rioleringen liggen in Doemstraat, Butschovestraat en Torenstraat

  In de Doemstraat, Butschovestraat en Torenstraat werd de regenwaterriolering (RWA) en de vuilwaterriolering (DWA) aangelegd. In de Doemstraat werd hiervoor de bestaande koker van de Broekbeek volledig vernieuwd. De huizen zijn ondertussen aangesloten op de nieuwe riolering. Nu is het aan de bewoners om op hun eigen terrein het regenwater af te koppelen van het vuilwater. De afkoppeling moet uitgevoerd te zijn tegen het einde van de werken. De privéwaterafvoer wordt nadien immers gekeurd.

 • 16 apr 2019

  Aanleg riolen in Torenstraat en Doemstraat

  Deze week wordt de vuilwaterriolering in de Torenstraat geplaatst. Dit stuk riolering zou tegen vrijdag 19 april op zijn plaats moeten liggen. Vanaf dinsdag 23 april  legt de aannemer de vuilwaterriolering aan in de Doemstraat. De nutsbedrijven moeten nog enkele kleine aanpassingswerken aan hun netten doen, ter hoogte van de kruising met de Broekbeek.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider Eric Moors - Aannemer GEMOCO

Locatie werfkeet: Doemstraat (kruising met Broekbeek)