Projectoverzicht

20717 - Collector Broekbeek
Last update: 19 feb 2019

Startdatum: 06 augustus 2018

De werken zullen 9 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 650 inwoners uit Glabbeek dat nu nog rechtstreeks in de Broekbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zal Aquafin in de Doemstraat, Butschovestraat en een deel van de Torenstraat (vanaf Butschovestraat tot en met het kruispunt met de Steenbergestraat) een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater wordt vervolgens via riolering doorheen de velden en de achtertuinen van de Torenstraat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Vissenaken vervoerd. Het propere regenwater wordt aangesloten op de Broekbeek.

Nieuws en updates

 • 18 jan 2019

  Nutsbedrijven werken in Butschovenstraat

  In de Butschovenstraat wordt het fietspad volledig opgebroken binnen het tracé van de werken. De Watergroep en Proximus vernieuwen de infrastructuur en Fluvius brengt het elektriciteitsnet onder de grond. In de Torenstraat wordt enkel plaatselijk het fietspad opgebroken. De werken aan nutsleidingen duren tot begin maart. Als de nutsbedrijven klaar zijn, dan breekt de aannemer de rijweg op zodat hij de riolen kan leggen. Vanaf maart wordt doorgaand verkeer omgeleid.

 • 27 nov 2018

  Nutsbedrijven starten voorbereidende werken

  Vanaf deze week voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit. Daarvoor zal de verharding van het voetpad plaatselijk opgebroken worden. Na het kerstverlof gaan de nutsmaatschappijen door met hun werken. De gemeente zal het fietspad in de Butschovestraat vernieuwen. Ook de waterleiding wordt over dit stuk mee vernieuwd. We verwachten dat de rioleringswerken en de opbraak van de rijweg zal starten in februari 2019.

 • 27 nov 2018

  Collector ligt gedeeltelijk

  De collector ligt inmiddels tot aan de kruising met de Doemstraat. In deze straat werd naast de Broekbeek ook het overstort gebouwd.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider Eric Moors - Aannemer GEMOCO

Locatie werfkeet: Doemstraat (kruising met Broekbeek)