Projectoverzicht

20838 - Verbindingsriolering Bijenberg
Last update: 22 feb 2019

Startdatum: 05 maart 2018

De werken zullen 12 maanden duren

Met de aanleg van de verbindingsriolering Bijenberg wil Aquafin het lozingspunt in de wijk Bijenberg in Diepenbeek saneren en het gebied de Maten en vijvergebied Midden Limburg verbeteren. Het vuile water gaat niet langer in de grachten en de Mizerikbeek, maar wordt aangesloten op rioolwaterzuiveringsinstallatie van Genk. Het regenwater wordt gebufferd in grachten.

Nieuws en updates

 • 01 feb 2019

  Inbuizingen gracht onder opritten worden vernieuwd

  De inbuizingen van de gracht onder de opritten worden nog vernieuwd en de kopmuren worden geplaatst. Voordat de toplaag asfalt kan worden gelegd, moeten de putdeksels nog worden opgehaald. Dit zal vermoedelijk iets voor maart zijn. Daarna kan de aannemer de opritten en de bermen afwerken.

 • 21 jan 2019

  Nutsbedrijven zijn volop aan het werk

  Momenteel zijn het vooral de nutsbedrijven die werken uitvoeren. Zo wordt het bovengrondse net ondergronds gebracht. Ondertussen worden de voorbereidingen getroffen voor de opstart van het pompstation. De opstart is voorzien in de tweede helft van februari. Als het weer meezit, dan wordt begin maart de toplaag asfalt gelegd.

 • 06 nov 2018

  Eind volgende week wordt eerste laag asfalt gelegd

  Op dit ogenblik worden de "lijnvormige elementen" aangebracht (goten en borduren). Tot en met 13 november brengt de aannemer een afwerklaag aan in steenslag, zodat tegen het einde van die week de eerste laag asfalt kan worden gegoten. Vanaf 19 november start Infrax met de werken aan de nutsleidingen.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Niels Hermans - Werftoezichter aannemer Hermans & Co

Locatie werfkeet: Roerdompstraat 27, tegenover Citroëngarage Het Sas