Projectoverzicht

21075BV2 - Aanleg riolering in de Nieuwstraat
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2021

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wordt in de Nieuwstraat en op het kruispunt met de Grotestraat een nieuwe, gescheiden riolering aangelegd. We breken het wegdek op en leggen in een voortschrijdende werkzone de nieuwe leidingen aan. Het regenwater van de verharde oppervlakken, zoals de straat, de opritten, de daken, ... wordt apart afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. De aanleg van de riolering start ter hoogte van Nieuwstraat 56 tot net voorbij nr. 44.

Nieuws en updates

 • 14 okt 2021

  Vanaf november heraanleg Nieuwstraat

   

  In het 'nieuwe' deel van de Nieuwstraat worden momenteel de laatste woningen overgekoppeld naar de nieuwe riolering. In het 'oude' deel plaatst De Watergroep de definitieve waterleiding. We verwachten dat deze werken eind oktober zijn afgerond.

   

  Vanaf november wordt dan de Nieuwstraat opnieuw aangelegd. We gaan als volgt te werk:

   

  • Eerst wordt de onderfundering van de weg geplaatst, in steenslag.
  • Daarna worden de boordstenen en goten geplaatst, in ter plekke gestort beton.
  • Dat beton moet een à twee weken uitharden. De opritten en garages zijn in de tussentijd niet bereikbaar.
  • Nadien wordt de fundering van het wegdek afgewerkt.
  • We verwachten in de eerste week van december de onderlaag asfalt te kunnen plaatsen.

   

  De bedoeling is om tegen het kerstverlof de onderlaag asfalt te hebben gelegd zodat alle opritten en garages bereikbaar zijn. Na het kerstverlof wordt de werf afgewerkt, onder andere met de plaatsing van de toplaag asfalt wanneer de temperatuur het toelaat.

 • 10 aug 2021

  17/08 heropstart rioleringswerken

   

  Er is vastgesteld dat de resterende riolering tussen de bocht van de Nieuwstraat en de Grote Baan zal moeten worden aangelegd onder het grondwaterniveau. Daarom is vorige week een droogzuiging opgestart die in dit gedeelte het grondwater verlaagt. Als deze bemaling het geplande effect heeft zal vanaf 17 augustus de plaatsing van de riolering verdergaan.

   

  Intussen werkt de aannemer ook aan het bufferbekken voor regenwater, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het grondverzet gebeurt langs de werkzone aan nr. 46.

   

  In de loop van september zouden de rioleringswerken moeten zijn afgerond. Daarna komt De Watergroep terug op de werf, om de definitieve drinkwaterleiding aan te leggen. De bedoeling is om dan in oktober de straat opnieuw aan te leggen.

 • 15 apr 2021

  Infobrief start der werken

   

  De gemeente en Aquafin bezorgden de bewoners van de Nieuwstraat een infobrief met de meeste belangrijke info over de bereikbaarheid, praktische afspraken en de huisaansluitingen. Die brief kan je hieronder terugvinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Simon Gils

Werfleider aannemer