Projectoverzicht

21388 - Renovatie pompstation De Schaaf te Malle
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 23 oktober 2017

De werken zullen 21 maanden duren

De werken kaderen in een grootschalig rioleringsproject van Aquafin. Het volledige traject situeert zich tussen het pompstation in Schepersdijk en eindigt ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Salpehensebaan. In Schepersdijk, Industrieweg, De Schaaf, Zwaluwenlaan en een deel van de Lierselei zal Aquafin de bestaande persleiding vervangen. Deze heeft vandaag te weinig capaciteit waardoor het afvalwater bij hevige regen regelmatig overstort in de beek. Daarnaast komt er in de Industrieweg, Zwaluwenlaan en Lierselei (vanaf de Zwaluwenlaan tot Sint-Laurentiuslaan) een gescheiden stelsel voor afvalwater en regenwater. Door het regenwater apart af te voeren, wordt de rioolwaterzuiveringsinstallatie minder belast en kan het afvalwater beter worden verwerkt. 

 

Nieuws en updates

 • 12 okt 2018

  Enkel nog werken aan pompstations

  De werken op openbaar domein zijn klaar. We werken momenteel enkel nog aan de pompstations, maar dat is plaatselijk. De hinder blijft beperkt tot aan- en afrijdende vrachtwagens.

 • 29 aug 2018

  Renovatie riolering Industrieweg en Nijverheidsstraat

  In Industrieweg en Nijverheidsstraat is de aannemer volop bezig met de afkoppelingen. Hierbij wordt het afvalwater van de woningen gescheiden van het regenwater. Ook wordt de bestaande riolering grondig gerenoveerd.

 • 29 aug 2018

  Aanleg betuining Schaaf

  In Schaaf gaat de aannemer verder met het plaatsen van de betuining. De aanleg van de onderlaag asfalt gebeurt in principe op maandag 3 september. (afhankelijk van het weer) Daarna wordt ook de toplaag aangebracht.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Het volledig project duurt tot het voorjaar van 2019. Dit betekent niet dat de bewoners en bedrijven 1,5 jaar hinder voor hun deur zullen hebben.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Stef Mangelschots - aannemer DCA

locatie werfkeet: Ambachtstraat 32 (Westmalle)