Projectoverzicht

21647 - Verbindingsriolering Orsmaal
Last update: 19 feb 2019

Startdatum: 11 augustus 2017

De werken zullen 18 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater van Linter, dat nu in de Kleine Gete belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in een nog te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie in Orsmaal terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 1000 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

De werken vinden plaats in de Oude Dorpsstraat, de 3e Regiment Lansiersstraat en de Kleine Getestraat.

Na de rioleringswerken investeert de gemeente Linter in een nieuw wegdek.

Nieuws en updates

 • 18 jan 2019

  Aannemer werkt laatste zaken af

  ‘De aannemer is bezig met het afwerken van alle stoepen en inritten. Tegelijkertijd legt hij ook de laatste hand aan de omgeving van het bergbezinkingsbekken. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, dan voorzien we dat alle werken afgerond zijn tegen eind januari 2019.

 • 14 jan 2019

  Einde werken is in zicht

  Einde 2018 werd de rijweg van aan de brug ter hoogte van de Dorpstraat tot aan de Helen-Bosstraat geasfalteerd. Ook werden de stoepen afgewerkt. Begin 2019 worden de inritten naar de nieuw aangelegde stoepen aangewerkt.

  Ondertussen werkt de aannemer het bergbezinkingsbekken langs de Gete verder af. Als het weer blijft meezitten, dan verwachten we dat we eind januari 2019 klaar zullen zijn met de werken.

 • 17 dec 2018

  Volledige rijweg geasfalteerd voor jaareinde

  Voor het jaareinde zal de volledige rijweg - van aan de brug ter hoogte van de Dorpstraat tot aan de Helen-Bosstraat - zijn geasfalteerd. Wellicht zullen ook de stoepen tegen dan zijn afgewerkt. Begin 2019 worden de inritten aangewerkt naar de nieuw aangelegde stoepen. Ook wordt het bergbezinkingsbekken langsheen de Gete verder afgewerkt. We verwachten dat de volledige werken einde januari 2019 zullen afgerond zijn, maar dan mag koning Winter geen roet in het eten gooien.

Dit project volgen

Praktische info

Het volledige project zal ongeveer 12 maanden duren. Dit betekent niet dat de bewoners en handelaars gedurende deze periode hinder voor hun deur zullen ondervinden.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Yannick Pauli - aannemer Deckx

locatie werfkeet: 3e Regiment Lansiersstraat 53