Projectoverzicht

21919 - Verbindingsriolering Dwarsdijk - Volksstraat
Last update: 19 feb 2019

Startdatum: 26 juni 2017

De werken zullen 19 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van Klein Willebroek dat nu nog in de beek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het afvalwater uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie die momenteel ook gebouwd wordt ter hoogte van Dwarsdijk. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 500 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Aquafin zal een waterzuiveringsinstallatie bouwen en de riolering in Dwarsdijk aanleggen. Pidpa zal tegelijkertijd voor de gemeente een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Volksstraat, Antwerpsesteenweg en Westvaartdijk. De gemeente Willebroek zal de wegenis verfraaien.

Nieuws en updates

 • 10 aug 2018

  Afwerking wegeniswerken

  In Dwarsdijk ligt de riolering en werd de verbinding gemaakt naar de kleinschalige waterzuiveringsinstallatie (KWZI). De aannemer voert vanaf nu de resterende wegeniswerken uit. Ook in Schoolstraat en Westvaartdijk staat de afwerking van de wegenis nog op het programma.

   

 • 07 jun 2018

  Planning op korte termijn

   

  Fase 2 Dwarsdijk

  De aannemer zal hier nog de resterende wegeniswerken uitvoeren.

   

  Fase 3 Schoolstraat, Westvaartdijk (aandeel Pidpa)

  Tot ongeveer half juli zal de aannemer hier nog riolering aanleggen. Daarna wordt gestart met het afwerken van de wegenis.

 • 23 feb 2018

  Vanaf eind februari zal gestart worden met de plaatsing van de verbinding met de KWZI aan het einde van Dwarsdijk. Dit zal duren tot midden maart. Vervolgens zal de riolering verder aangelegd worden in Dwarsdijk.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Glenn De Backer - Deckx Algemene Onderneming NV (aannemer)

Locatie werfkeet: Klein Willebroek