Projectoverzicht

22153 - Aanleg RWA streng Kluisst.& Hamontweg & bouwen OS Van Eyckl.
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 september 2021

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wordt in de Broekstraat, Javanastraat, Kluisstraat en Hamontweg een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater zal worden gezuiverd in het rioolwaterzuiveringsstation aan de Kinrooierdijk. Het regenwater van de verharde oppervlakten, dat nu nog in de riolering komt, wordt in een aparte leiding verzameld en vervolgens gebufferd via de lokale grachten en waterlopen.

 

De provinciale dienst waterlopen maakt van de gelegenheid gebruik om de ingebuisde Oude Beek terug in een open bedding te leggen vanaf het kruispunt Javanastraat & Broekstraat, tot aan de Bosbeek.

 

Voordat de rioleringswerken starten voeren eerst de nutsbedrijven, d.i. De Watergroep, Fluvius, Telenet en Proximus aanpassingswerken uit aan hun netten. Deze werken zijn al begonnen om geen vertragingen teweeg te brengen.

Nieuws en updates

 • 20 jun 2022

  Rioleringswerken nog tot het bouwverlof, in augustus heraanleg Kluisstraat

   

  In de Hamontweg en Kluisstraat heeft de aannemer de doorpersing voltooid onder de gewestweg. Dat wil zeggen dat er rioleringsbuizen onder de Koningin Fabiolalaan aangebracht zijn zonder dat de weg moest worden opengegraven. Deze buizen worden nu aangesloten op de nieuwe riolering aan weerszijden van de gewestweg.

   

  In de tussentijd worden de woningen in de Kluisstraat aangesloten op de nieuwe riolering. We verwachten dat deze werken nog tot het bouwverlof zullen duren. Na het bouwverlof start de heraanleg van de Kluisstraat, te beginnen met de boordstenen en goten in ter plaatse gestort beton.

 • 27 apr 2022

  Start rioleringswerken Kluisstraat

   

  De rioleringswerken in de Kluisstraat gaan vandaag, 27 april, van start. De aannemer begint aan huisnummer 22 en werkt zo richting de Maasweg. Meer informatie over de planning en de bereikbaarheid kan je terugvinden in onderstaande infobrief die de bewoners in de bus kregen.

 • 18 mrt 2022

  Rioleringsaanleg in Hamontweg, heraanleg inritten in Broekstraat

   

  De aannemer legt momenteel de riolering in de Hamontweg tot aan Renkhoven. We verwachten dat deze werken nog enkele weken zullen duren. Op het kruispunt Hamontweg & Javanastraat werd een probleem gevonden en opgelost betreffende de nutsleidingen, waardoor we nu ook daar grond kunnen aanvullen.

   

  In de Broekstraat worden de bermen afgewerkt samen met de inritten. Dit verloopt gelijktijdig met de rioleringsaanleg in de Hamontweg.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tim Vanthoor

Werfleider aannemer Besix