Projectoverzicht

22153 - Aanleg RWA streng Kluisst.& Hamontweg & bouwen OS Van Eyckl.
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 september 2021

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wordt in de Broekstraat, Javanastraat, Kluisstraat en Hamontweg een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater zal worden gezuiverd in het rioolwaterzuiveringsstation aan de Kinrooierdijk. Het regenwater van de verharde oppervlakten, dat nu nog in de riolering komt, wordt in een aparte leiding verzameld en vervolgens gebufferd via de lokale grachten en waterlopen.

 

De provinciale dienst waterlopen maakt van de gelegenheid gebruik om de ingebuisde Oude Beek terug in een open bedding te leggen vanaf het kruispunt Javanastraat & Broekstraat, tot aan de Bosbeek.

 

Voordat de rioleringswerken starten voeren eerst de nutsbedrijven, d.i. De Watergroep, Fluvius, Telenet en Proximus aanpassingswerken uit aan hun netten. Deze werken zijn al begonnen om geen vertragingen teweeg te brengen.

Nieuws en updates

 • 17 dec 2021

  Voorbereiding winterbouwverlof en herstart werken 2022

   

  De rioleringswerken in de Broekstraat zijn volledig afgerond. Momenteel situeren de werken zich aan het Aquafin pompstation ter hoogte van de Bosbeek. Hier worden enkele grote constructies geplaatst.

   

  Vanaf volgende week zal de werf stilletjes afronden voor het winterbouwverlof. De laatste dagen zal de focus vooral liggen op het proper achter laten van de werf.

   

  Vanaf januari starten de rioleringswerken terug vanaf het kruispunt Broekstraat/Javanastraat richting de Hamontweg. Vanaf midden februari start dan de wegopbouw voor de Broekstraat en het grootste deel van de Javanastraat (fase 1). Dit kan niet vroeger omdat we pas vanaf 1 maart terug asfalt mogen plaatsen.

   

  In samenspraak met de stad en AWV heeft Aquafin beslist voor de inwoners van de Bloesemweg een tijdelijke toegang naar de Venlosesteenweg in te richten. Op deze manier kan het plaatselijk verkeer steeds weg zonder dat ze zich over de werf moeten begeven.

   

  Wat de nutsmaatschappijen betreft heeft De Watergroep gemeld dat zij samen met Proximus werken zullen uitvoeren begin 2022 in de Kluisstraat. Fluvius liet dan weer weten dat ze iets verder geraakt zijn in de Hamontweg dan initieel voorzien. Indien de weersomstandigheden het begin 2022 toelaten, zullen alle verplaatsingswerken tot aan Renkoven tegen begin februari klaar zijn. Ter hoogte van de cabine in de Javanastraat dient Fluvius begin 2022 nog een aankoppeling uit te voeren. Deze is echter gelegen in de berm en hindert de werken van aannemer Besix niet.

   

 • 29 okt 2021

  Nutswerken Broekstraat bijna afgerond, vanaf 15 november aanleg riolering

   

  De voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen in de Broekstraat zijn bijna afgerond.  Momenteel worden de huisaansluitingen overgekoppeld van de oude leiding op de nieuw aangelegde leidingen. Deze werken zouden ten laatste in de week van 8 november afgerond geraken. De nutsmaatschappijen zullen vervolgens verder werken in de richting van de Javanastraat en Hamontweg. Volgend jaar staan de werken in de Kluisstraat op het programma.

   

  Aannemer Besix is reeds gestart met van de nodige voorbereidingen zoals het inrichtingen van het stappelterrein.  Vanaf 15 november gaan de openbare werken op kruissnelheid komen en start de rioleringsaanleg ter hoogte van het pompstation in de Broekstraat. Het wegdek zal worden opgebroken. De riolering wordt aangelegd in een sleuf van telkens ongeveer 50 meter. Wanneer de aanleg in die sleuf voltooid is na een of twee dagen wordt de sleuf terug dichtgelegd, bedekt met steenslag en wordt de volgende 50 meter opengegraven. Zo werken we in een vooruitschrijdende 'trein'.

   

  Ondertussen kan ook de werfkeet teruggevonden worden ter hoogte van de Broekstraat 20. Zit je nog met vragen of opmerkingen, aarzel zeker niet om eens te gaan horen bij de werfleider of er samen een oplossing kan bekomen worden. Hou er wel rekening mee dat aannemer Besix op bouwverlof is de eerste twee weken van november.

 • 23 sep 2021

  Voorstelling van de werken

   

  Heb je het online infomoment van 20 september gemist? Geen nood, je vindt de presentatie en alle plannen hieronder.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tim Vanthoor

Werfleider aannemer Besix