Projectoverzicht

22161B - Collector Opwijk - Mazenzele
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 augustus 2018

De werken zullen 12 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 1500 inwoners uit Mazenzele, dat nu nog rechtstreeks loost in verschillende grachten, aansluiten op de nog te bouwen zuiveringsinstallatie Regenwortel in de Kouterbaan (vroegere site ”Plumes”).

Om dit te realiseren zal Aquafin vanaf Rauwakker een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen door de tuinen richting Dorp en Dries. Een gescheiden stelsel betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater wordt opgevangen.

Vanaf de grens Dries en Sultveldstraat zal met een buis het afvalwater verder door de akkers en weilanden getransporteerd worden richting ‘t Kintstraat. Vanaf ‘t Kintstraat zal het afvalwater, via een buis langs de Regenwortelbeek, uiteindelijk terecht komen in de toekomstige zuiveringsinstallatie Regenwortel in de Kouterbaan. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten.

Het 2de deel van het project bevindt zich langs de Langeveldweg en de Langeveldstraat. In het grootste deel van deze straten wordt een gescheiden stelsel aangelegd. Het afvalwater zal door middel van een pompstation worden verpompt naar de toekomstige zuiveringsinstallatie Regenwortel in de Kouterbaan. Het regenwater wordt opnieuw naar de grachten afgeleid.

Nieuws en updates

 • 09 okt 2018

  Hieronder kan je de presentatie terugvinden die werd gebruikt op de recente info-avond. Daarin vind je informatie over de ontwerpen en de timing van het project.

 • 24 aug 2018

  Infoavond

   

  De gemeente Opwijk, Aquafin en de betrokken partners nodigen de buurtbewoners uit om de infoavond bij te wonen, waar de concrete timing en fasering zal worden uitgelegd.

  De infoavond zal doorgaan op 19 september, om 19:30, in de Sint-Pieterszaal, Steenweg 131 te Mazenzele.

 • 09 jul 2018

  Infobrief start der werken

   

  In bijgevoegde brief kan je alle informatie terugvinden betreffende de start van het project.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Gilbert De Keulenaere

Projectleider aannemer De Moor

Gemeente Opwijk

Dienst openbare werken