Projectoverzicht

22276 - Aansluiting Koning Albertstraat
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 31 augustus 2020

De werken zullen 17 maanden duren

Met deze werken zullen Aquafin, RioPact en de gemeente Roosdaal een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Koning Albertstraat, de Jozef Jansstraat, de Molenkauter en een stukje van de Daalbeekstraat. Op dit moment lozen zowel het afvalwater als het regenwater ongezuiverd in een zijloop van de Bellebeek. Die situatie zetten we recht: het regen- en afvalwater zullen apart worden afgevoerd: het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie, het regenwater naar de Bellebeek.

Nieuws en updates

 • 22 dec 2020

  Planning voorjaar

   

  In Fase 1 kon de asfaltverharding niet worden aangelegd. De woningen zijn tijdens het kerstverlof met de wagen bereikbaar. Na het kerstverlof wordt in eerste instantie gewerkt aan de stoepen en fietspaden. Omwille van de beperkte breedte van de straat en het passerend werfverkeer zal er tijdens de werkuren geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn in de straat, je kan best vanaf maandag 4 november je wagen buiten de werfzone plaatsen, voor 06:30.

   

  In de Koning Albertstraat tussen huisnummers 46 en 110 zal vanaf 4 januari het wegdek worden opgebroken, gedurende ongeveer een week. Vanaf 11 januari wordt dan gestart met de aanleg van de nieuwe riolering. Vanaf 4 januari is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk in de straat tijdens de werkuren. Je oprit of garage zal niet bereikbaar zijn wanneer het wegdek wordt opgebroken, wanneer er voor je deur riolering wordt aangelegd en wanneer de weg opnieuw wordt aangelegd. Je kan best vanaf maandag 4 november je wagen buiten de werfzone plaatsen, voor 06:30. Hou de voortgang van de rioleringswerken in het oog: als de 'trein' ongeveer 50 meter van je deur verwijderd is zal er de volgende dagen voor je deur gewerkt worden.

 • 18 nov 2020

  Werken Koning Alberstraat starten binnen 2 weken

   

  In tegenstelling tot eerdere berichten en de informatie in de bewonersbrief zullen de werken in de Koning Albertstraat (fase 2) al binnen 2 weken starten. Volgens de oorspronkelijke planning zou de aannemer na het kerstverlof hier beginnen.

   

 • 13 nov 2020

  Planning werken eerste deel Koning Albertstraat

   

  De werken in het eerste deel van de Koning Albertstraat zijn ondertussen enkele weken bezig. De rioleringswerken zijn deze week gestart, ze duren tot eind dit jaar. De aannemer is gestart met de plaatsing van de huisaansluitingen en de straatkolken.

   

  Volgens de huidige planning worden op 10 en 11 december de boordsteen en de greppel ter plaatse gegoten in beton. Als de weersomstandigheden meezitten, dan wordt de onderlaag asfalt nog voor het kerstverlof aangebracht zodat je in alle omstandigheden makkelijk aan je woning geraakt.

   

  De aannemer heeft vakantie van 19 december 2020 tot 3 januari 2021.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tom Van Droogenbroeck

Werfleider aannemer

Technische dienst

Gemeente Roosdaal

Dienst Openbare Werken

Gemeente Roosdaal